© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

4-4! Rupel Boom en Francs Borains houden elkaar in evenwicht na knotsgekke tweede helft: “Op het einde verdienden we zelfs de drie punten”

Dit moet echt een opkikker geweest zijn voor de Steenbakkers, zeker na de recente 0 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten Ninove en Young Reds. Maar een heel stevig Rupel Boom hield woensdagavond de nummer 3 in het klassement perfect in evenwicht. Vooral de tweede helft was er eentje om duimen en vingers van af te likken. “Dit was de beste helft van ons seizoen”, beseft T2 Yassine Salmi.

Geert Fierens

Geen Clément Tainmont op het veld: het was een inhaalmatch van december, weet u wel. De ex-speler van KV kwam pas deze winter over naar Francs Borains. Na een oefenronde van zo’n tien minuten waren het de bezoekers die het tempo bepaalden: Donnez was gevaarlijk vanop corner, maar de bal ging net naast. Een minuutje later was het dan toch prijs: Teddy Chevalier kreeg wel heel veel tijd en dat moet je aan de aanvoerder van Francs Borains niet geven. Hij trapte de 0-1 op het bord. Niet veel later maakte Lavie er 0-2 van.

Kon Boom daar niks tegenover zetten? Toch wel, Verkerken probeerde eens vanop 20 meter en ook Jack Mmaee infiltreerde, zonder echt gevaarlijk te zijn. Vooral doelman Laverge speelde zich een aantal keer in de kijker en hield Boom in de wedstrijd op schoten van Chaabi en Chevalier. “Onze eerste helft was echt heel plat”, analyseert aanvoerder Jonathan Vervoort. “Maar de coach geloofde nog in ons: tijdens de rust vroeg hij ons om er toch nog iets van te maken in de tweede helft.”

Knotsgekke tweede helft

En dat deden de Steenbakkers ook. Wat een monter Rupel Boom begon aan de tweede helft. En dat loonde meteen. De hoekschop van Bourdouxhe werd door Mohamed zelf in doel gejast. Vervoort: “Zo’n helft valt en staat met een doelpunt, die er gelukkig snel kwam.”

Boom gelanceerd denk je dan. Maar de onvermijdelijke Chevalier maakte al snel 1-3 en Lavie wilde niet onderdoen. Beide heren hadden twee goals en twee assists achter hun naam, 1-4 en match gespeeld, denk je dan.

En plots: het spel werd enkele minuten stilgelegd daar een lijnrechter enkele minuten in de catacomben verbleef voor een sanitaire stop. Een pauze die Boom leek te gebruiken om zich te herorganiseren want in amper twee minuten stond het plots 3-4. En vooral de goal van Buyl staat nog even op ons netvlies gebrand: via de paal ging die onvermijdbaar binnen.

Man van de match? Dat moet Jeffrey Sekyere zijn, die met z’n tweede van de avond de 4-4 op het bord toverde. Het was nog even nagelbijten, maar uiteindelijk zou dat ook meteen de eindstand zijn. “Heel eerlijk? Op het einde hadden we zelfs nog kunnen winnen. Maar we trekken ons op aan deze prestatie, het is echt een boost voor onze groep. Trouwens: het is de eerste keer dit seizoen dat we vier keer de weg naar doel vinden”, knipoogt de aanvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen