Tim Jensen van koffiebar Viggo’s op het De Coninckplein.© Kris Van Exel

Koffiebar Viggo’s opent vroeger voor vastende klanten

Antwerpen -

Tim Jensen, zaakvoerder van koffiebar Viggo’s op het De Coninckplein, wil er ook zijn voor de klanten tijdens de ramadam. Daarom opent hij zijn zaak één keer per week al om 4 uur ’s ochtends. De eerste keer op dinsdag 28 maart.

Sacha Van Wiele

“Ik had woensdag twee klanten die zeiden dat het hun laatste ochtendkoffie was bij mij”, zegt barista Tim. “Ik vond dat een merkwaardige opmerking, maar even later viel mijn frank: de ramadan. Mijn zaak opent pas als de zon al op is, dus kunnen ze hier geen koffie drinken. Dat zette mij aan het denken. Ik ga op dinsdag 28 maart mijn koffiebar al om 4 uur ’s ochtends openen. Zo kunnen moslims na het ontbijt en voor ze naar het werk vertrekken, toch genieten van een lekkere koffie, of na hun nachtshift.”

Tim had het idee eerste even afgetoetst op sociale media. Na 15 minuten had hij al zoveel positieve reacties gekregen dat hij besliste om de knoop ineens door te hakken. “Als op dinsdag 28 maart daadwerkelijk mensen hun ochtendkoffie bij mij komen drinken, ga ik gedurende de ramadan elke dinsdag vroeger open”, zegt hij.

“Er zal ook een klein ontbijt zijn. Eigenlijk hoop ik dat ook andere collega’s dit idee overnemen. In de kerstperiode doen we ook al iets speciaals, dus waarom niet iets doen voor onze moslims tijdens de ramadan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners