Patrick Debaere van Toerisme Zoersel met schepen voor toerisme Olivier Rul en enkele bezoekers.© rr

Lindepaviljoen wordt eventjes Kinderpaviljoen

Zoersel -

Het Lindepaviljoen aan de Oostmallebaan 15 in Zoersel heropent in het weekend van 1 en 2 april. Dit is meteen ook de opening van het toeristisch seizoen. Hiervoor legt Toerisme Zoersel de focus op kinderen en hun begeleiders.

Op 1 april en 2 april kunnen de kinderen en hun begeleiders tussen 10 en 17u genieten van volksspelen, een springkasteel, een speeltractor, een doolhof en kindvriendelijke rondleidingen rond de gebeeldhouwde lindeboom. Ook de tentoonstelling “De boer .. hij ploegde voort” komt ruim aan bod.

De tentoonstelling laat kinderen een kleefpuzzel maken, een hoeve bouwen van 3000 jaar oud, naar oude vondsten zoeken in een zandbak en een verkleedpartij organiseren. Voor de kleinsten zijn er twee legotafels.

Alle kinderen krijgen een gratis verhalenboekje met een Zoersels verhaal, geschreven door Zoerselaar Ivo Pauwels. Het verhaal situeert zich in het Zoerselbos, waar ooit kolenbranders houtskool maakten. Op 1 april signeert Ivo het verhalenboekje tussen 11u en 12u en tussen 14u en 15.30u.

www.toerismezoersel.be

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners