© BELGA

Borstkankerpatiënten in goede handen in Borstkliniek Voorkempen

Malle -

Uit recente cijfers blijkt dat borstkankerpatiënten een hogere overlevingskans hebben wanneer ze behandeld worden in erkende borstklinieken met een voldoende hoog activiteitenvolume. Borstkliniek Voorkempen, een associatie tussen AZ Voorkempen Malle en AZ Klina met hoofdzetel in Brasschaat, is één van de 52 erkende coördinerende borstklinieken in België.

Kristin Matthyssen

Bovendien ontving AZ Voorkempen een individueel rapport waaruit blijkt dat het één van de beste resultaten heeft wat betreft de overlevingskans na 10 jaar voor borstkankerpatiënten.

Vergeleken met centra met een hoog volume (125 of meer nieuwe diagnoses per jaar) is het risico om aan borstkanker te overlijden 44% hoger in een centrum met een laag volume (minder dan 60 nieuwe diagnoses per jaar). In 2022 behandelde de Borstkliniek Voorkempen 324 nieuwe patiënten, waarvan 243 in Brasschaat en 81 in Malle. Het is belangrijk dat patiënten met borstkanker behandeld worden in een erkende borstkliniek, met een voldoende hoog activiteitenvolume.

In de Borstkliniek Voorkempen, die bestaat sinds 2008, werken verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Alle patiënten op beide locaties worden met dezelfde hoge standaard behandeld door één team dat samen voor beide ziekenhuizen werkt, laat AZ Voorkempen weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners