De actievoerders ontrolden onder meer spandoeken.© Stijn Van de Sande

Red de Vesten en Verbindend Mechelen voeren actie tijdens gesprekstafels: “Het is een schijnvertoning”

Mechelen -

De actiegroepen Red de Vesten en Verbindend Mechelen voerden woensdag opnieuw actie tegen het eenrichtingsverkeer op de Mechelse vesten. De actievoerders hekelen het gebrek aan inspraak en vatten daarom post aan CVO Crescendo, waar de gesprekstafels over de definitieve herinrichting plaatsvonden.

Stijn Van de Sande

Red de Vesten en Verbindend Mechelen voeren al maanden actie tegen de nieuwe verkeerssituatie op de vesten. Zo kwamen ze al meermaals samen op de gemeenteraad, hielden ze halt aan de Battelsesteenweg en werd er een autokaravaan georganiseerd. Woensdag vatte een delegatie post aan CVO Crescendo. Daar werden gesprekstafels georganiseerd. Mechelaars kunnen er kennismaken met het voorontwerp voor de definitieve herinrichting.

“Het stadsbestuur noemt dit inspraakmomenten, maar eigenlijk gaat het om een schijnvertoning”, zegt Wim Dewit namens de actiegroepen. “Je kan je mening nog geven over fitnesstoestellen of een boom meer of minder, maar aan de essentie mag niet geraakt worden. Iedere kritische vraag wordt van tafel geveegd. De verkeerscirculatie en de plaats waar dat verkeer moet komen, liggen vast. Wij vinden dat niet kunnen en vragen echte inspraak. Want alle belangrijke beslissingen worden genomen zonder de Mechelaars te consulteren.”

Voorbarig

De actievoerders stellen zich ook vragen bij de geplande evaluatie. “Er wordt een evaluatie van de tijdelijke inrichting beloofd”, klinkt het. “Maar in plaats van die af te wachten, worden er nu al gesprekstafels georganiseerd voor de definitieve herinrichting. Dat is volgens ons veel te voorbarig. Dat er hier een voorontwerp wordt getoond van die definitieve herinrichting, bewijst dat de geplande evaluatie eigenlijk slechts schijn is.”

LEES OOK: Start definitieve herinrichting Mechelse vesten schuift op naar najaar 2025

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen