Het ouder koppel werd pas na enkele weken gevonden in zijn appartement in Beveren.© pvs

Nog geen familie gevonden van overleden bejaard koppel: “Gemeente zal voor waardig afscheid zorgen”

Beveren -

Er is nog geen familie gevonden van het vereenzaamde bejaarde koppel dat wekenlang dood in zijn appartement in de Luitenant Van Eepoelstraat in Beveren lag en maandag gevonden werd. “In dit geval zal de gemeente instaan voor een waardig afscheid”, zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V).

Pieter Van Hecke

De lichamen van de 70-jarige J.S., een voormalig schipper uit Engeland, en de 79-jarige L.V. werden maandag ontdekt toen hun wagen wegwerkzaamheden hinderde in de straat. Een bevriende klusjesman die over een sleutel van de woonst beschikte, werd opgetrommeld. Bij het openen van de woonst vond hij als eerste de lichamen. De man en de vrouw lagen al weken dood in hun appartement.

Verdacht?

De politie bestempelde de zaak initieel als bijzonder verdacht. Een onderzoek van het lab en de wetsdokter bevestigde niet veel later dat het om een natuurlijk overlijden ging. De man is naar alle waarschijnlijkheid eerst gestorven. De hulpbehoevende vrouw, die voor zorgen afhankelijk was van haar man, stierf niet veel later.

LEES OOK. Nadat koppel tien dagen lang dood lag in huis zonder dat iemand het wist: wat kunnen we doen om zulke drama’s te vermijden?

“Wellicht was het koppel vereenzaamd. Anders zouden familie of vrienden al langer alarm hebben geslagen, want ze waren al een tijdje overleden. Nu zijn ze per toeval gevonden. Een heel trieste situatie waar we lessen uit moeten trekken”, laat de burgemeester optekenen.

Ook buurtbewoners bevestigen dat het koppel een eenzaam bestaan leidde en met niemand contact had. “De man liet niemand binnen in het huis en wou ook geen hulp aanvaarden”, zegt een buurtbewoonster. “Ik weet enkel dat de man vroeger schipper was en dat hij voor zijn zwaar zieke vrouw zorgde.”

De begrafenisondernemer die de uitvaart verzorgt, bevestigt dat er nog geen nabestaanden zijn gevonden. “Alle instantie worden nu ingeschakeld om familie te vinden”, klinkt het. “Als er geen nabestaanden worden gevonden, zal in dit geval de gemeente Beveren instaan voor een waardig afscheid”, zegt de burgemeester.

De begrafenis zal plaatsvinden op 25 maart om 15 uur op de begraafplaats van Beveren in de Glazenleeuwstraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners