© Lasarbild

Zweedse veiligheidsdiensten arresteren verdachte na bomdreiging tijdens training in aanloop van duel met Rode Duivels

De Zweedse nationale ploeg verkeerde woensdag even in onrust wanneer er een man met “vermoedelijk gevaarlijke voorwerpen in zijn bezit” in het stadion was geraakt. De Zweden waren bezig aan hun training ter voorbereiding op de EK-kwalificatiematch van vrijdag tegen de Rode Duivels. De Zweedse veiligheidsdiensten traden meteen op en arresteerden de verdachte.

Jens Heylen

Een volgens Zweedse media zestigjarige man slaagde er eerder op woensdag in om de Friends Arena in Stockholm binnen te raken. Op hetzelfde moment dat de Zweedse nationale ploeg een training afwerkte voor het duel met de Rode Duivels. Naar verluidt sprak de man “dreigende taal” en had hij enkele zakken in zijn bezit. De veiligheidsdiensten traden meteen op en arresteerden de man.

“Hij deed ons geloven dat de inhoud van de zakken voor chaos en wanorde kon zorgen”, legt een woordvoerder van de politie uit. Verder zou de verdachte ook enkele zaken in het stadion achtergelaten hebben. Daardoor zijn er politiehonden- en robots ingezet.

De geplande persconferentie na de training werd uitgesteld. Spelers en aanwezige journalisten mochten zich een tijd lang niet verplaatsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER