© EPA-EFE

Nigerese leger zegt twintigtal “terroristen” te hebben gedood nabij Nigeria

Het leger van Niger heeft vorige week naar eigen zeggen “een twintigtal terroristen” van de jihadistische groepering Boko Haram gedood tijdens een operatie aan de grens met Nigeria. Zo’n 83 andere vermoedelijke strijders werden gevangengenomen en aan de Nigeriaanse autoriteiten overgedragen.

Bron: Belga

De operatie was gericht op het neutraliseren van basissen van de groepering Islamitische Staat in West-Afrika (Iswap), een splintergroepering van Boko Haram. Die houdt zich op in het Matariwoud in Nigeria, van waaruit aanvallen op steden en militaire stellingen Niger worden voorbereid, aldus het leger. In totaal werden naar verluidt uiteindelijk drie vijandelijke basissen, logistieke depots en motorfietsen vernietigd en heel wat wapens in beslag genomen.

De operatie werd van 13 tot 19 maart uitgevoerd door Nigerese militairen van de “Force multinationale mixte” (FMM), een strijdgroep van zo’n 8.500 manschappen die in juli 2015 in het leven werd geroepen door Nigeria, Tsjaad, Kameroen en Niger om gewapende jihadisten te bekampen.

Tegelijk stelt het Nigerese leger ook in totaal 1 121 vermoedelijke Boko Haram-leden, waaronder vrouwen en kinderen, te hebben onderschept en overgedragen aan de Nigeriaanse autoriteiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER