De bewoners van woonzorgcentrum Ten Weldebrouc vieren carnaval.© Patrick de Roo

Bewoners Ten Weldebrouc vieren carnaval met eigen versie van The Masked Singer

Willebroek -

Na drie coronajaren trekt er zondag in Willebroek eindelijk weer een carnavalstoet door de straten. Dat weerhield de bewoners van woonzorgcentrum Ten Weldebrouc evenwel niet om woensdagnamiddag al helemaal uit hun dak te gaan. Voorafgaand aan het carnavalbal kregen ze zelfs hun eigen versie van The Masked Singer te zien.

Ward Bosmans

De cafetaria van het woonzorgcentrum zat afgeladen vol. Het was er laveren tussen rolstoelen, rollators en wandelstokken. Het voltallige personeel en een aantal bewoners hadden voor de gelegenheid hun verkleedkleren aangetrokken. Margot Vinck is begeleider Wonen en Leven binnen het woonzorgcentrum. “Zes van onze personeelsleden brengen vandaag (woensdag, red.) een act in de stijl van The Masked Singer. Onze bewoners mogen dan raden wie er onder het masker zit. Alle bewoners en hun familie zijn uitgenodigd voor dit carnavalsfeest. Als het weer het toelaat, gaan we zondag ook naar de carnavalstoet kijken want die passeert hier voor de deur. Het leeft enorm bij onze bewoners. Sommigen hebben zich zelfs verkleed”, aldus Vinck. Tot grote verbazing van de bewoners zat ook directeur Rudy De Schouwer onder een van de maskers van The Masked Singer. Hij deed zijn act verkleed als uil.

Keizerin Irma van Doorselaer van woonzorgcentrum Ten Weldebrouc.© Patrick De Roo

Met Irma Van Doorselaer (85) zit er zelfs een echte carnavals-keizerin tussen de bewoners van Ten Weldebrouc. “Ik was in 1987 keizerin en dat blijf je voor het leven. Ik vind het een mooi feest. Ik heb dertig jaar een café gehad in het centrum van Willebroek. Tijdens carnaval was het er altijd feest. Wij hadden zelfs een eigen carnavalsgroep. Ik ga zondag zeker naar de stoet kijken”, zegt ze resoluut.

Liliane Ghys woonde lang in Duitsland waar er uitbundig carnaval gevierd werd.© Patrick De Roo

Liliane Ghys (69) is oorspronkelijk uit Mechelen afkomstig, maar woonde een groot deel van haar leven in Duitsland. “Ik vind het een leuk feest. Alles wat er hier georganiseerd wordt is trouwens dik in orde. Ik hou van carnaval, ook in Duitsland wordt het uitbundig gevierd. Als het mooi weer is, ga ik zondag ook zeker naar de stoet kijken.”

Ook keizerin-ambassadrice Cindy I van Willebroek is van de partij.© Patrick De Roo

Zelfs keizerin-ambassadrice Cindy I tekende present op het feest. “Mijn twee grootouders wonen hier ook en bovendien was ik door de organisatoren uitgenodigd”, zegt ze. “Waarom carnaval hier zo leeft? Ik denk dat het comité veel moeite doet om een heel mooie carnavalstoet samen te stellen. Uiteraard ben ik blij dat we zondag na drie jaar weer buiten mogen komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Willebroek