Leo Meeussen en de Brechtse Pale Ale Club lanceerden begin dit jaar de nieuwe wereldrecordpoging.© Elke Lamens

Brecht in de ban van visjes vouwen: “Wereldrecordpoging ziet er veelbelovend uit”

Brecht -

De recordpoging visjes vouwen houdt heel Brecht in de ban. “Jong, oud, sociale sector, verenigingen, scholen en mensen met een beperking, iedereen is ermee bezig”, vertelt initiatiefnemer Leo Meeussen vol ongeloof.

“Dit hadden we nooit kunnen dromen. Het is intussen uitgegroeid tot meer dan een recordpoging: het is een enorm sociaal gegeven waarin Brechtenaren elkaar vinden”, benadrukt hij.

Inwoners groot en klein zijn in de ban van het visjes vouwen. Het brengt hen ook bij elkaar.© Elke Lamens

Alle geplooide visjes van de inwoners worden verzameld tijdens de jaarmarkt op Paasmaandag. “We starten al op Pasen zelf, waar mensen hun visjes kunnen afgeven in het café dat we openen op de Gemeenteplaats. We hangen dan al de eerste visjes op de platen op het grote podium. Daar is ruimte voor 12.000 exemplaren. Het record staat momenteel op naam van de Antwerpse Boekenbeurs op 10.879 visjes. Vanaf 10.890 visjes hebben we dus al een wereldrecord”, rekent Meeussen snel uit.

Leo trok ook langs de scholen om ook jong aan het vouwen te krijgen. Die missie lijkt goed te slagen.© Elke Lamens

Voorlopig gaat het heel goed. “Het wordt in ieder geval één groot aquarium op het podium. Het belooft een uniek zicht te worden. We starten op Paasmaandag vanaf 10u en hopen tegen 13u het record te verbreken.”

Wie nog visjes wil vouwen, vindt de papiertjes in alle handelszaken van Groot-Brecht. Deelnemers maken ook kans op een prijs.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners