© Bart Van den Langenbergh

Koppel bestraft voor diefstal in Varomarkt

Mol -

Een 39-jarige vrouw en haar 40-jarige man uit Aalst zijn beiden veroordeeld voor een diefstal met geweld bij de Varomarkt in Mol-Ezaart op 9 december 2021. De rechtbank legde de man zes maanden cel op.

Een winkelbediende van de Varomarkt in Mol betrapte die dag Johanna M. (39) toen ze haar handtas had volgeladen met voedingswaren en voor slechts één product aan de kassa wilde betalen. De vrouw is daarna gaan lopen en er volgde buiten een schermutseling met het personeel. Tijdens die ruzie greep Wesley V.H. (40), de partner van M., haar handtas en stoof op zijn beurt weg. De politie trof de man even later aan op zijn fiets. Hij vervoerde nog een aantal goederen die waren gestolen uit de nabijgelegen supermarkt Carrefour Express. Het ging uiteindelijk om in totaal aan 42 euro aan gestolen voedingswaren.

De rechtbank in Turnhout legde M. een werkstraf van 100 uren op. Als ze die straf niet uitvoert, wacht haar een celstraf van negen maanden. Wesley V.H. kreeg op zijn beurt een effectieve celstraf van zes maanden omdat hij al eerder voor gelijkaardige feiten werd veroordeeld. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mol