Sinbad in Sint-Niklaas.© rr

Zwembad uur dicht door technische problemen met chloorinstallatie

Sint-Niklaas -

Het grote zwembad van Sinbad in Sint-Niklaas was woensdagmorgen een uur niet toegankelijk voor ochtendzwemmers. Tijdens een routinecontrole werd een technisch probleem aan de chloorinstallatie vastgesteld. Een technicus kwam ter plaatse. Na een goed uurtje was het probleem weer van de baan en konden schoolkinderen er gewoon hun zwemlessen volgen.

Yannick Joos

“De chloorwaarden van het water worden iedere dag gecontroleerd en vanochtend bleek er een defect te zijn bij de chloorinstallatie van het grote zwembad”, zei schepen van Sport Peter Buysrogge (N-VA) woensdag. “Onze technici losten het probleem snel op, waardoor er na een uurtje opnieuw gezwommen kon worden. Het kleine zwembad bleef wel voortdurend open voor de zwemmers. Alle zwemlessen voor schoolgaande kinderen konden ondanks het defect gewoon plaatsvinden.”

Maandagavond gaf schepen Buysrogge tijdens de commissiezitting ook aan dat de uitbaatster de cafetaria in het zwembad niet wil voortzetten. “Nog tot april 2024 zal de cafetaria door de huidige uitbaatster worden uitgebaat”, aldus de schepen. “Momenteel bekijken we of de clubs de cafetaria zelf de cafetaria willen openhouden.”

Het Sinbad loopt op zijn laatste benen en zal volledig afgebroken worden zodra het nieuwe zwembad De Watermolen de deuren opent. “Momenteel richten we ons voor de opening op het sportseizoen 2025-2026”, besluit schepen Buysrogge.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners