Ludo Alen, Sooi Vos, Sooi Willems, Marc Tegenbos, Patrick Van De Vel, Tom Buermans en Jos Heylen stellen in de kantine van KVC Lille United de expo over 100 jaar voetbal in Poederlee op.© Bart Van den Langenbergh

Expo belicht meer dan 100 jaar voetbal in Poederlee: “Rood-groen is weer even terug”

Poederlee -

De geschiedenis van het rijke voetballeven in Poederlee (Lille) staat vanaf vrijdag 24 maart in de kijker. Op de tentoonstelling 100 jaar voetbal in Poederlee in de nieuwe kantine van KVC Lille United aan de Heggelaan kunnen bezoekers kennismaken met oude foto’s, krantenknipsels en gadgets van meer dan een eeuw voetbal in het Heggedorp.

De rood-groene kleuren zijn weer even terug in Poederlee. Met de fusie tussen de clubs van Lille, Poederlee en Gierle tot KVC Lille United in 2021 kwam er een einde aan het verhaal van een autonome voetbalclub in Poederlee. De kleedkamers, kantine en voetbalvelden van het voormalige VC Poederlee aan de Heggelaan maakten intussen plaats voor een gloednieuw complex van de fusieclub KVC Lille United.

Onder impuls van onder meer Jos Heylen (63), Ludo Alen (79), Sooi Vos (73), Sooi Willems (76), Marc Tegenbos (71), Patrick Van De Vel (54) en Tom Buermans (49) komt de geschiedenis van meer dan 100 jaar voetbal in Poederlee weer even tot leven. In de gloednieuwe kantine staat van vrijdag 24 maart tot en met zondag 2 april tijdens de openingsuren een tentoonstelling over het de voetbalgeschiedenis in Poederlee in de kijker. “Het voormalige FC Poederlee ontstond in 1938 maar al in 1915 was er sprake van voetbal in het dorp”, zegt voormalig trainer Jos Heylen. “We stellen allerlei foto’s, krantenknipsels, voetbalkledij en gadgets uit de periode van 1914 tot 2021 tentoon in de kantine. Met deze expo nemen we op een passende manier afscheid van onze voormalige voetbalclub.”

Poederlee kende vooral in de jaren 1980 tot 1988 gloriejaren en werd toen jaar na jaar kampioen. De club speelde in totaal 11 jaar lang nationaal voetbal en beleefde 36 trainers en 11 voorzitters.

De toegang tot de expo 100 jaar voetbal in Poederlee is gratis. (bvdl)

De expo is toegankelijk van vrijdag 24 maart tot en met zondag 2 april.© Bart Van den Langenbergh

  

www.kvclilleutd.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille