Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) op de mat.© Patrick De Roo

‘Dees is wel Deurne’-mat verwelkomt voortaan pasgehuwden in de trouwzaal

Deurne -

Geen grote spiegel, maar wel een grote ‘dees is wel Deurne’-mat verwelkomt voortaan de koppels die in het Deurnse districtshuis in het huwelijksbootje treden. Het moet een alternatief zijn voor het met geel en blauw verlichte wapenschild van het district.

LEES OOK. Grote spiegel vervangt wapenschild aan de trouwzaal: “Subtieler én romantischer”

Het was districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA) die na een uitstap naar Kopenhagen met een leuk idee voor het Deurnse districtshuis thuiskwam. In de Deense hoofdstad zag ze hoe daar in de trouwzaal van het stadhuis een plekje was ingericht waar pasgehuwde koppels een foto konden maken en tegelijkertijd hun stad in de kijker konden zetten.

Dat idee viel in de smaak bij het Deurnse districtsbestuur. Eerst was er sprake van een grote spiegel met de hashtag ‘Dees is wel Deurne’, ter vervanging van het met geel en blauw verlichte wapenschild van het district dat zijn tijd wel heeft gehad.

Het is uiteindelijk geen spiegel, maar een grote mat geworden aan de ingang van de trouwzaal. En dat vergroot de mogelijkheden voor fotografen voor een leuk kiekje. Dat toont ook districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). Dees is wel Deurne? Het zal wel zijn!  (jas)

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners