© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Mijn huis begint stilaan in duigen te vallen”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Lou Segers (82).

“Ik heb een auto moeten kopen. Stom hoor, gewoon om achter de hoek naar de winkel te gaan. Ik heb een hartziekte en kan geen honderd meter meer wandelen zonder moe te worden. Iedereen wil de auto uit de stad, ik eigenlijk ook. Maar anders geraak ik nergens meer.”

“Mijn huisdokter verwees me een paar jaar geleden naar de cardioloog omdat ik wat sneller moe was. Die cardioloog plaatste een stent. Het is eigenlijk sinds die stent dat het erger is geworden, heel frustrerend. Ik ben erg kortademig. Ik probeer nog een beetje te wandelen, maar het gaat moeizaam. Een rollator wil ik niet, dat is voor oude wijven.”

“Ik woon in het midden van de stad, in een oud rijhuis van de 17de eeuw. Een huisje met heel veel trappen is dat. Dus dat is ook vermoeiend. Het huis begint ook stilaan in duigen te vallen, maar ik wil er blijven wonen. Ik zou voor niks willen ruilen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen