Thibault, Aaron en Joery zijn de drijvende krachten achter Nachtlawaai.© Patrick De Roo

Hardtechnoconcept Nachtlawaai viert vierde verjaardag met rave in Ampere: “Het moet niet allemaal te gewoon zijn”

Antwerpen -

Nachtlawaai, een van de vaandeldragers van de Antwerpse hardtechnoscene, blaast dit weekend vier kaarsjes uit. Om die verjaardag te vieren, vliegt de uil (naar het logo) zaterdag voor het eerst dit jaar uit en landt hij in Ampere. Met onder meer Cassie Raptor en Jan Vercauteren achter de knoppen belooft het een zweterige avond te worden in de Simonsstraat. Het triumviraat achter het raveconcept ziet het alvast helemaal zitten: “Het wordt een van de betere evenementen dit jaar.”

Nachtlawaai.© rr

“The loudest Nachtlawaai rave to date”. De driekoppige organisatie achter een van de meest gerenommeerde technofeestjes van de metropool windt er geen doekjes om: er zal zaterdag stevig gebeukt worden op de rauwdauwerstechno die lokale en internationale kleppers door de speakers rammen.

Met de Franse Cassie Raptor en nationale held Jan Vercauteren halen Thibault Vanderhaeghe (24), Joery Van Stappen (25) en Aaron Bogaerts (24) twee headliners van formaat naar Nachtlawaai. De Poolse Moia en Antwerpenaar WLKR vervolledigen de knappe affiche.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het wordt een knaleditie”, verzekert Thibault. “Na corona wilden we er meteen stevig tegenaan gaan. Ampere leek ons de geknipte locatie om te knallen. Qua capaciteit is het een stuk groter dan onze vorige locaties, wat de nodige risico’s en uitdagingen met zich meebrengt. Het ziet er echter naar uit dat alles goed gaat verlopen. Het wordt een van de betere evenementen dit jaar”, oordeelt Aaron.

De huidige ticketverkoop staaft die stelling. “We kunnen met 99% zekerheid zeggen dat Nachtlawaai zal uitverkopen”, vertelt Thibault. “Wie wil komen, kan dus best zo snel mogelijk een ticketje aanschaffen.”

Het drietal koestert heel wat plannen.© Patrick De Roo

Dat de verkoop zo vlot gaat, is niet bepaald verrassend. Hardtechno, een rauwer en sneller onderdeel van het ruime technospectrum, won tijdens en na de pandemie enorm aan populariteit. Maar het succes van Nachtlawaai louter daaraan optrekken, zou oneerlijk zijn. “Wij brachten het ook pre-corona. Je kan dus wel stellen dat wij de trend voor waren”, lacht Joery. “Concepten schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Daarom proberen wij steeds uniek te blijven qua thematiek en muzikaal aanbod. Voor ons moet het niet allemaal te gewoon zijn.”

Boordevol plannen

Wie zich dit weekend niet kan onderdompelen in de duistere sfeer van Nachtlawaai, hoeft niet al te lang te treuren. Het trio heeft namelijk een batterij aan nieuwe events klaarstaan, te beginnen op 17 mei in Ampere. “En er zit nog veel meer in de pijplijn. Daarover later meer. We willen gestaag groeien en stap voor stap professionaliseren. Dat lukt aardig, en ondertussen creëren we mooie vooruitzichten. Nee, klagen doen we niet.”

Alle info over Nachtlawaai dit weekend via deze link. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jong in Antwerpen