Antwerps schepen van Sport Peter Wouters (N-VA) aan zijn fornuis.© Jan Van der Perre

Bureaus van Els van Doesburg en Peter Wouters even ontruimd omdat sportschepen spek met eieren staat te bakken

Antwerpen -

Een deel van de medewerkers van schepenen Peter Wouters en Els van Doesburg, beiden N-VA, moesten woensdagmiddag even hun kantoren verlaten door een brandalarm. De mogelijke oorzaak lag in één van de keukentjes in het gebouw. Daar stond sportschepen Wouters spek met eieren te bakken.

Sacha Van Wiele

De Hofstraat is het adres waar schepenen Wouters en Van Doesburg hun bureau hebben. Iets na de middag werden de medewerkers opgeschrikt door het brandalarm. Daardoor moest een deel van de kabinetten worden ontruimd. Al snel werd de mogelijke oorzaak gevonden en moest de brandweer niet uitrukken.

“Ik wou trakteren voor mijn verjaardag tijdens de lunch, maar ik heb de pan iets te uitbundig van het vuur gehaald”, zegt schepen Wouters aan Radio 2. “Daardoor is de rook van het spek iets te dicht bij de rookmelder gekomen. Het brandalarm is toen afgegaan, waardoor iedereen in het gebouw naar buiten moest.”

Al snel mocht iedereen weer binnen in de Hofstraat, maar dat had blijkbaar één nadeel. “Het was een gekke situatie. De helft van het eten was al koud, maar ze hebben het allemaal goed opgegeten. Iedereen kan er nu mee lachen”, zegt de schepen. (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Peter Wouters