Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad© Joris Herregods

Vlaams Belang schaart zich achter LGBTQI+-iftar in de Roma: “We mogen nooit buigen voor islamitische intimidatie”

Antwerpen -

Vlaams Belang vindt dat de afgelaste iftar voor LGBTQI+-moslims in de Roma moet plaatsvinden. De partij ziet in de afgelasting een symptoom van de islamiserende samenleving. “Dit is bijzonder onrustwekkend”, zegt Vlaams Belang-fractieleider Sam Van Rooy. “Onze vrije samenleving mag nóóit buigen voor islamitische intimidatie.”

LEES OOK. Verslagen reacties op afgelasting van iftar voor LGBTQ-moslims in De Roma na bedreigingen: “Zó’n pijnlijke nederlaag”

Queer Iftar, het evenement voor moslims uit de LGBTQI+-community dat op 31 maart had moeten plaatsvinden in De Roma, gaat niet door. De concertzaal heeft het evenement afgelast uit veiligheidsoverwegingen. De Roma en mede-organisator Merhaba kregen naar eigen zeggen onrustwekkende signalen.

Vlaams Belang noemt de afgelasting bijzonder onrustwekkend. “Het doet denken aan de vele geïslamiseerde landen in Afrika en het Midden-Oosten, waar dit soort evenementen niet openlijk kan plaatsvinden en LGBTQI+-mensen gecriminaliseerd en bedreigd worden”, zegt Vlaams Belang-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, Sam van Rooy. “De kiemen daarvan zien we dus helaas vandaag ook bij ons, wat symptomatisch is voor de islamisering van onze samenleving. De locatie van De Roma, middenin een Antwerpse wijk die in grote mate geïslamiseerd is, speelt hierbij zeker ook een rol. Onze vrije samenleving mag nóóit buigen voor islamitische intimidatie, bedreigingen of terreur. De overheid moet er álles aan doen opdat dit evenement toch vrij kan plaatsvinden.

Van Rooy erkent dat zijn partij zich altijd kritisch heeft opgesteld over de LGBTQI, de ramadan en iftars. “Maar de vrijheid én veiligheid om iets te organiseren staat hier voorop”, zegt Van Rooy.  jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners