Aan de tarieven van het recyclagepark wordt niet geraakt.© RR

Nieuwe openingsuren voor recyclagepark wisselen tussen zomer en winter

Oud-Turnhout -

Vanaf zaterdag 1 april is het Oud-Turnhoutse recyclagepark 2,5 uur meer open in de zomer en 2,75 uur meer in de winter. De nieuwe openingsuren zijn afgestemd op de bezoekersaantallen en de praktische werking.

De openingstijden van het recyclagepark verschillen vertonen tijdens de zomermaanden, van 1 april tot en met 31 oktober, en de wintermaanden, van 1 november tot en met 31 maart. “De wijziging is doorgevoerd op basis van bezoekersaantallen en is bedoeld om onze efficiëntie en dienstverlening te verbeteren”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “Het toegangssysteem, de tarieven en de werking blijven hetzelfde.”

Het recyclagepark blijft jaarrond gesloten op maandag, op zaterdag namiddag en op zondag. Belangrijke wijzigingen zijn een vroegere opening in de voormiddag op weekdagen om 9u en een vroegere sluiting op dinsdag. In de wintermaanden is het park wel open op dinsdagvoormiddag. De openingsuren op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagvoormiddag zijn jaarrond hetzelfde.

Het gemeentebestuur roept haar inwoners nog op om voldoende hulp te voorzien bij het leveren van grote voorwerpen zoals meubilair. “Vaak wordt dan de medewerking van onze recyclageparkmedewerkers gevraagd maar zij moeten voornamelijk het sorteren in goede banen leiden en vragen beantwoorden.” (woad)

www.oud-turnhout.be/recyclagepark

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners