De Antwerpse waterpoloclub.© Jan Brys

Antwerpse waterpolojongens mogen zich opmaken voor Europese eindstrijd

Antwerpen -

De jongens van de Antwerpse waterpoloclub mogen zich opmaken voor de eindstrijd van de Nordic Waterpolo League. In mei treden ze in het Slowaakse Novaky aan om zich te meten in de eindstrijd met de beste acht.

Antwerpen wordt de bakermat van de nationale waterpolosport genoemd en dat is niet overdreven. In het verleden pakten de Antwerpse clubs tal van prijzen in ons land.

Vandaag zet Antwerpen deze traditie verder door zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Nordic Waterpolo League.

“Dit tornooi werd oorspronkelijk in het leven geroepen ter promotie van de waterpolosport in Zweden, Noorwegen en Finland. Later groeide het verder uit over Europa”, legt speler Kevin Vervoort.

“We zijn erin geslaagd door de voorrondes van dit tornooi te komen. Die voorrondes werden in twee fases gehouden. Eerst konden we ons in december 2022 plaatsen en zopas deden we dat nog eens. Dat maakt dat we naar de “final 8” mogen in het Slowaakse Novaky. Gemakkelijk zal het niet worden, maar we moeten er alleszins voor gaan”, vervolgt Kevin.

De Koninklijke Antwerpse Zwemclub Scaldis Antwerpen ontstond in 1996 toen de waterpolo-afdelingen van de Antwerpse Zwemclub en Scaldis Antwerpen tot een fusie overgingen. Zo ontstond de grootste club in ons land. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners