Beelden uit KVV Sint-Denijssport - DT Borsbeke, FC Destelbergen - FC Latem en van Yannick Van Haetsdaele, die zes doelpunten scoorde voor WIK Boekel.© Nic Declercq / Geert De Rycke

Voetbal Provinciaal Voetbal Oost-Vlaanderen

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Racen in de Gentse rand, het lelijke voetbal van DT Borsbeke en de wekelijkse kermis

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan SKV Oostakker, dat goed op weg lijkt om in 4A de titel te grijpen, terwijl FC Destelbergen en FC Latem zich in 2A opmaken voor een spannende eindsprint. Jawel, het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Nek-aan-nekrace in de Gentse rand

De topper van het weekend in 2A: FC Destelbergen – FC Latem. De strijd tussen nummer twee en de leider loste de verwachtingen in. De thuisploeg won uiteindelijk met 2-1 zodat het zich op gelijke hoogte hees met de Latemnaars. Voor FCG Sint-Laureins zit de titeljacht erop na een nederlaag op bezoek bij Knesselare.

  2. Afscheid van WS Meerdonk in derde

  Wat al lang in de lucht hing, werd eindelijk een realiteit. WS Meerdonk speelt volgend seizoen in vierde provinciale. Na de 0-5-optater tegen KSK Klinge kan Meerdonk de kloof met de concurrenten niet meer dichtfietsen in 3E. Voor de barrageplaats wordt het nog spannend. Het trio Rupelmonde, SKL Doorslaar B en FC Eksaarde telt een puntje minder dan OB Lebbeke. Drummen dus onderin de rangschikking.

  3. Wekelijkse doelpuntenkermis bij SKV Oostakker

  Stilaan mogen we hen vaste waarden noemen in deze rubriek. SKV Oostakker, de fiere leider in 4A, blijft doorstomen en haalde nu ook op bezoek bij FCA Gent verwoestend uit. Na negentig minuten stonden er waanzinnige 3-18-cijfers op het scorebord. Toch is Oostakker nog altijd niet zeker van promotie, want achtervolger FC Dampoort blijft aanklampen en houdt Oostakker met een achterstand van zes punten nog altijd in het vizier.

  4. Het hoeft niet altijd mooi te zijn

  Ligt de titelrace in eerste provinciale in een beslissende plooi? Door de nederlaag van KSK Beveren op zaterdagavond wisten DT Borsbeke en KVV Sint-Denijssport dat ze een goede zaak in het klassement konden doen. Sint-Denijssport telde voor de match een puntje meer dan de Zebra’s, die op hun beurt een puntje meer telden dan KSK Beveren. Na een gesloten partij trok een hyperefficiënt Borsbeke aan het langste eind. Coach Sammy Van Den Bossche deed na de match het tactisch plan uit de doeken: “Soms moet je durven om ook eens lelijk te voetballen. Als je hier durft te voetballen, ga je met lege handen naar huis.”

   De beste schutter van Oost-Vlaanderen

   Yannick Van Haetsdaele had met zes doelpunten een bijzonder groot aandeel in de 11-1-zege van WIK Boekel tegen Michelbeke B. Thijs Augustus (Baasrode) en Yoon De Mey troffen dan weer respectievelijk vier keer en drie keer raak tegen Koboz, dat in de slotminuut via Abdullah Faisal de eerredder lukte. Vaste klant in deze rubriek: Hugues Van Holderbeke trof alweer zes keer raak, terwijl zijn ploegmakker Oyano Es vijf doelpunten aantekende voor Oostakker.

   48: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

   42: Thijs De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

   41: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

   38: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

   35: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C)

   33: Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A)

   32: Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C)

   30: Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A) en Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D)

   29: Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C)

   28: Jonathan Ulens (SK Munkzwalm, 1)

   27: Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B), Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D) en Daoud Mahli (FCLC Ronse, 4C)

   26: Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E) en Josse Vekeman (HT Zwijnaarde, 3B)

   25: Stijn De Wilde (Standaard Muide, 3A), Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A), Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D) en Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B)

   24: Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E)

   23: Pieter Cornelis (VC Zwijnaarde, 3B), Florian De Paepe (KESA Bottelare A, 3B), Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A) en Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D)

   22: Rune Van De Moere (FCG Sint-Laureins B, 4A) , Gregory Vermeeren (Standaard Muide, 3A) en Korneel Merchiers (WK Sint-Goriks, 4C)

   21: Perparim Prekadini (SK Herdersem) en Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E)

   20: Gilles De Decker (FCG Sint-Laureins B, 4A), Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B), Gauthier Lauwers (VC Nazareth-Eke A), Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E), Jelle Maes (Sp. Waasmunster, 2C) en Jarno De Vogelaere (Mater, 4C)

   19: Gijs De Smet (Zaffelare A, 2C), Cedric Pauwels (WK Watervliet, 3A) en Simeon Pede (WIK Boekel, 4C)

   Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

   * Twee ploegen kunnen zich al kampioen kronen. Blauw Wit Temse (4E) heeft genoeg aan een puntje op bezoek bij Vos Reinaert om mathematisch zeker te zijn en SKL Doorslaar kan in 2C de oppergaai afschieten als het zelf wint en FCH Sinaai dat niet doet.

   * Na de nederlaag van leider Standaard Denderleeuw op bezoek bij Eendracht Houtem, bedraagt de achterstand van KVV Laarne-Kalken nog maar drie punten. De spanning is in 2B dan ook helemaal terug!

   * In 4B is het nog bijzonder spannend. Leider VC Zevergem Sport telt slechts één punt meer dan Sparta Petegem B. Komend weekend krijgt Zevergem met VC Nokere-Kruishoutem B een verraderlijke tegenstander voor de kiezen.

   Aangeboden door onze partners

   Hoofdpunten

   Aangeboden door onze partners