De cursisten werden ontvangen op het gemeentehuis.© rr

Rode Kruis reikt brevetten uit: “Drie cursisten worden vrijwilliger”

Westerlo -

De afdeling Merode van het Rode Kruis vierde zopas het éénjarig bestaan van de vereniging tijdens een receptie op het gemeentehuis van Westerlo. In dezelfde adem werd er ook brevetten uitgereikt.

Vorig jaar beslisten de afdelingen Westerlo en Oevel van het Rode Kruis om te fusioneren. “Beide afdelingen hadden reeds een lange geschiedenis achter de rug en hadden hun eigen sterke disciplines. Maar door hun krachten te bundelen zijn ze beter gewapend voor de toekomstige uitdagingen”, weet Rudi Bellens. “De uitleendienst is nog steeds gehuisvest in Oevel terwijl de disciplines vorming en hulpdienst hun stekje gevonden hebben in het lokaal te Westerlo.”  

Daarnaast werden ook de dertien deelnemers aan de cursus Eerste Hulp en Helper gehuldigd. “Dit was de eerste cursus die de afdeling organiseerde na de Covid-19 lockdown en ook de eerste cursus onder de nieuwe naam. Drie van de cursisten hebben ook reeds beslist om vrijwilliger te worden bij de afdeling. Zij zullen nu verdere opleidingen volgen zodat ze na een tijdje kunnen ingezet worden als vrijwilliger bij de preventieve hulpacties.”

Rudi Bellens besluit met een oproep. “Ben jij 16 of ouder en wil je je ook inzetten binnen onze afdeling, contacteer ons dan via info@merode.rodekruis.be. Wij zoeken trouwens niet alleen mensen voor de hulpdienst maar ook vrijwilligers die willen helpen bij het bloedgeven, bij de uitleendienst, bij vorming of gewoon mensen die een administratieve taak willen opnemen.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners