© ATV

Antwerpse brandweer zoekt nieuwe collega’s en lanceert daarvoor campagne: vooral kandidaten die dichtbij wonen gezocht

Antwerpen -

Brandweer Zone Antwerpen heeft woensdag een nieuwe aanwervingscampagne opgestart. Daarmee hoopt de brandweer om het percentage van operationeel personeel dat woont in Antwerpen, Wijnegem of Zwijndrecht op te krikken. Om de actie te versterken zijn overal in de stad campagnebeelden terug te vinden.

Alexandro Yaramis

Met de aanwervingscampagne van Brandweer Zone Antwerpen wilt men vooral de Antwerpenaar zelf bereiken. “De bedoeling is om meer een weerspiegeling te worden van de stad en gemeenten die we beschermen”, zegt Marie De Clercq, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen. “Slechts 21 procent van het operationeel personeel woont in eigen beschermingsgebied in Antwerpen, Wijnegem of Zwijndrecht. In de ruimere omgeving van de provincie Antwerpen loopt dat op tot 79 procent.”

Kortom met de campagne “Voor mijn buur ga ik door het vuur” mikt de brandweer vooral lokaal, maar de vacature staat voor iedereen open. Om de campagne wat aan te sterken zijn er in het Antwerpse straatbeeld campagnebeelden van vier gemotiveerde brandweercollega’s te zien. “Vanaf 30 maart kan je in en rond de stad ook brandweerwagens met het campagnebeeld zien passeren. De wagens zullen overal in de brandweerzone rijden”, vertelt De Clercq. “De afgelopen jaren hadden we regelmatig lichtingen van 24 nieuwe collega’s die gestart zijn, maar de geplande uitstroom de komende jaren is beperkt waardoor het mogelijk nog even duurt vooraleer er een nieuwe aanwervingsronde komt.”

Op woensdag 22 maart en donderdag 23 maart zijn er nog vier aparte infosessies over de job als beroepsbrandweer. Deze kan iedereen om 18.00 uur en 20.00 uur fysiek bijwonen op de hoofdkazerne Post Noord (Noorderlaan 69, 2030 Antwerpen). Inschrijven hiervoor is verplicht.

Alle informatie over de job en de sollicitatieprocedure is te vinden via www.werkenbijdebrandweer.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV