Antwerpen Proeft: een kans om heel wat signatuurgerechten in kleine vorm te proeven van talentvolle of gevestigde chefs.© Joris Herregods

Antwerpen Proeft lost twaalf extra namen en daar zijn veel debutanten bij: “We maken er één groot proeffestijn van”

Antwerpen -

De organisatie van Antwerpen Proeft heeft een volgende reeks van twaalf restaurants en speciaalzaken bekendgemaakt die zullen deelnemen aan het culinaire festival tijdens het lange Hemelvaartweekend. Opvallend is dat er dit jaar veel nieuwkomers naar de Waagnatie afzakken.

Bert Provoost

“We trekken met Antwerpen Proeft niet énkel de kaart van de pure gastronomie en sterrenchefs of énkel de kaart van streetfood van hoog niveau”, vertelt organisator Ward Ramaekers. “Maar we willen de bezoekers ook laten proeven van alles daartussenin wat we de moeite vinden. Zo zul je op ons festival ook jong, opkomend talent aan het werk zien, zeg maar de sterren van morgen, en ontdekken wat nieuw en hot is. Je vindt bij ons zowel klassiek Frans-Belgische topgerechten als authentiek Midden-Oosterse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse keukens. En je mag de beste chocolatiers en patissiers verwachten. We maken er in het lange weekend van Hemelvaart één groot proeffestijn van.”

Met Fine Fleur en Nebo worden twee Antwerpse sterrenrestaurants aan de deelnemerslijst toegevoegd. Voor beiden is het de vuurdoop op Antwerpen Proeft. Nog geselecteerd uit Antwerpen zijn Bia Mara, Bông Sen, Little Beirut en Restaurant da Costa. Van buiten de stad zijn ook Casa Latina (Berchem), The Lobsterman (Schilde), Skaldu / Oud Gemeentehuis / Horecatoppers (Weert), Ukiyo (Stekene), Coeur de Boef! (Scherpenheuvel) en Chocoladehuis Boon (Hasselt) uitgenodigd. Voor acht van de twaalf is het de eerste keer dat ze deelnemen.

Chef Dimitri De Koninck van Nebo op Nieuw Zuid kreeg vorig jaar een ster en zal nu ook voor het eerst aanwezig zijn op het festival.© BELGA

In totaal 35 gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks bieden op het festival signatuurgerechten in degustatievorm aan voor een zachte prijs van 6, 7,5 of 9 euro. De feestelijke 15de editie aan de Antwerpse Waagnatie is gepland van donderdag 18 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 21 mei. Het tot hiertoe bekende deelnemersveld vind je op www.proeft.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Restaurants in Antwerpen