Ontdek hier het vlakke, maar open parcours van de Classic Brugge-De Panne 2023, met De Moeren als enige obstakel

Na de Omloop Het Nieuwsblad is de Classic Brugge-De Panne de tweede Vlaamse eendagswedstrijd uit de WorldTour, je zou haast vergeten dat deze sprintklassieker tot 2018 een Driedaagse was... Het parcours overschrijdt ook dit jaar de magische grens van 200 kilometer, maar wordt enkel op vlakke en open West-Vlaamse wegen gereden. De 6e editie belooft zo opnieuw een strijd te worden tussen de allerbeste sprinters ter wereld. Al blijft de verraderlijke wind in De Moeren het grootste obstakel. Drie keer.

Michiel Verheirstraeten

6e editie Classic Brugge-De Panne

Start: op woensdag 22 maart om 11u35 op ’t Zand in Brugge

Aankomst: omstreeks 16u51 in de Zeelaan nabij de Markt in De Panne

Afstand: 207,4 kilometer

Categorie: WorldTour

De renners starten op ’t Zand in Brugge en rijden over biljartvlakke wegen in een nagenoeg rechte lijn richting De Panne. Daar wachten na zo’n 65 kilometer drie plaatselijke rondjes van elk 48 kilometer met passages in onder andere Koksijde, Veurne en De Panne waar ook de aankomststreep getrokken is.

De hoofdrol is ook dit jaar zonder twijfel weggelegd voor De Moeren, een in de 17de eeuw drooggelegde polder die vier meter onder de zeespiegel ligt. Maar in wielerland staan De Moeren symbool voor waaiers en wind. In het verleden zagen we zelfs renners letterlijk van de weg waaien en de gracht intuimelen. Het zijn deze Moeren met hoeveel renners er zal gesprint worden voor de zege. Als er woensdag wind blaast over de onbeschutte West-Vlaamse polder, is spektakel gegarandeerd.

Belangrijkste passages:

om 12u15: start in Brugge

omstreeks 13u39: eerste passage aan de finish in De Panne

omstreeks 14u27: eerste passage door De Moeren

omstreeks 14u43: tweede passage aan de finish in De Panne

omstreeks 15u31: tweede passage door De Moeren

omstreeks 15u47: derde passage aan de finish in De Panne

omstreeks 16u35: derde passage door De Moeren

omstreeks 16u51: aankomst in De Panne

De dag erna zijn de dames aan de beurt. De vrouwenwedstrijd schiet op donderdag 23 maart om 12u30 uit de startblokken. In tegenstelling tot de mannen rijden zij slechts twee plaatselijke rondes en worden ze omstreeks 16u42 aan de finish in De Panne verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen