Jolanda, Cettina en Carol in hun vernieuwde interieur.© Jan Brys

Restaurant Vicenza in het nieuw: “Om papa te eren”

Ekeren, Brasschaat -

Restaurant Vicenza bestaat 33 jaar. Het restaurant werd opgestart door Angelo Conticello. De man overleed nu vier jaar geleden. Angelo’s weduwe Cettina, schoonzus Jolanda en dochter Carol smukten de zaak nu helemaal op en willen elders met een Vicenza 2.0 aan uitbreiding doen. Ze denken aan een traiteurszaak in Brasschaat.

Jan Brys

Het restaurant ligt een beetje verscholen op de Kapelsesteenweg, eerder onopvallend. 33 jaar geleden opende Angelo Conticello de deuren. In een ver verleden waren er op de verdieping kamers waar Antwerpenaars hun lusten kwamen botvieren in het Mariaburg van toen. Vandaag zetten Cettina, Jolanda en Carol het levenswerk van Angelo Conticello verder: een Italiaans restaurant met de sfeer van Italië. Angelo overleed totaal onverwacht, thuis in Kapellen.

Angelo Conticello.© RR

“We wilden om papa te eren de zaak opfrissen. Hij verdient dat. Toen hij 34 jaar geleden in België kwam, heeft hij eerst een jaar als kok gewerkt. Dan begon hij zijn eigen zaak, hier. Dat was zeker niet gemakkelijk. Er was de taalbarrière, de cultuurbarrière en het pand hier had geen al te beste reputatie. Gelukkig werd dit allemaal gecompenseerd door de steun en de feedback van de klanten. Papa was een doorzetter. Zijn droom kreeg vorm in dit restaurant”, legt dochter Carol uit.

“We hebben binnen alles vernieuwd behalve de muren en de vloeren. Ook de menukaart hebben we een beetje aangepast. Toen papa in 2018 totaal onverwacht overleed, bleven we verweesd achter. We stelden ons meteen de vraag: wat nu? Toen hebben we besloten zijn droom verder te zetten. Papa is afkomstig uit Vicenza, vandaar de naam. Mama is Siciliaans en onze chef-kok komt uit Napels. Dat maakt dat we een gevarieerd menu kunnen aanbieden. Maar aan de basis die papa heeft gelegd, raken we niet. We hebben een houtoven voor de pizza’s, maar veel van onze klanten komen speciaal voor de visgerechten en de ossobucco. We hebben echt wel meer te bieden dan alleen maar pizza’s.”

“Corona bezorgde ons moeilijke tijden, maar we zijn die te boven gekomen. We willen dat Vicenza de sfeer van Italië uitademt. Het echte Italiaanse leven vind je hier, warm en hartelijk maar ook luid en chaotisch als het even misloopt. Onze klanten moeten de authentieke Italiaanse keuken leren kennen. Wie al in Italië is geweest, moet hier herinneringen kunnen ophalen. Elk gerecht dat uit onze keuken komt, staat ook bij ons thuis op tafel”, legt dochter Carol uit.

Jolanda, Carol en Cettina.© Jan Brys

De drie dames willen dit jaar nog een feest geven ter gelegenheid van de 33ste verjaardag van het restaurant. “We hebben een mooi klantenbestand opgebouwd. Intussen komen de kinderen van onze eerste klanten al. Onze klanten kunnen eveneens gebruikmaken van onze afhaal en onze website is helemaal vernieuwd. Maar we hebben nog meer plannen. We denken aan uitbreiding. We zitten nog in onderhandeling voor de huur van een pand in het centrum van Brasschaat. We zouden daar graag een traiteurszaak openen.” Restaurant Vicenza is maandag gesloten.

vicenza.be