Inhuldiging van het AED-toestel in de Wilrijkse Heistraat.© Patrick De Roo

Nieuw AED-toestel ingehuldigd aan Wilrijkse Rozenkransschool: “Hopelijk moeten we het nooit gebruiken”

Wilrijk -

Aan de Rozenkransschool in Wilrijk hangt al drie jaar een AED-toestel te wachten op een inhuldiging. Door de coronapandemie werd de inhuldiging uitgesteld, maar dinsdagavond was het eindelijk zover. “Hopelijk hebben we de hartstarter nooit nodig, maar in geval van nood hangt het toestel hier aan onze schoolpoort”, zegt directeur Guy Verstappen.

Aan de schoolpoort van de Rozenkransschool in de Heistraat in Wilrijk hangt een AED-toestel. Voor de inhuldiging konden ouders, buren en leerkrachten een infosessie volgen over reanimatie. “We volgen een cursus over hartmassage en het gebruik van de defibrillator”, vertelt directie Guy Verstappen. “Iedereen kan het toestel gebruiken, want het geeft luidop instructies over wat je moet doen.”

Ouders, buren leerkrachten volgden een opleiding over reanimatie en het gebruik van het toestel.© Patrick De Roo

De vraag naar een hartstarter kwam vanuit het oudercomité. Naast de basisschool, zijn er in de omgeving ook verschillende clubs, verenigingen en organisaties waardoor de schoolpoort een centrale en interessante locatie vormt voor een AED-toestel. Voor de hartstarter werkt de school samen met vzw HeartSaver en lokale sponsers. Hun doel van HeartSaver is om op zoveel mogelijk openbare plaatsen een defibrillator te hangen. Op de app Staying Alive kan je het dichtstbijzijnde toestel in je buurt vinden. (bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners