Bij het project leren kinderen spelenderwijs Nederlands.© rr

Vrijwilligers gezocht voor ‘Babbelkousje na school’

Mol -

De dienst samenlevingsopbouw van Mol zoekt vrijwilligers voor het project ‘Babbelkousje na school.’ Bij het project help je jonge kinderen spelenderwijs Nederlands leren en huiswerk maken.

De kinderen die deelnemen aan ‘Babbelkousje’ spreken thuis een andere taal. Spelenderwijs gaan vrijwilligers en studenten met kinderen aan de slag om hen meer vertrouwd te maken met de Nederlandse taal.

‘Babbelkousje na school’ is gericht op kinderen uit het tweede tot zesde leerjaar die in kleine groepjes Nederlands leren. Dat gebeurt door huiswerk te maken en samen te lezen en spelletjes te doen. Daardoor maken de kinderen nieuwe vrienden en krijgen ze meer spreekdurf. Leerkrachten en medewerkers van de dienst samenlevingsopbouw zijn aanwezig om te helpen.

Voor het project zoekt de dienst nog extra vrijwilligers. Wie graag met kinderen werkt, goed Nederlands spreekt en schrijft, minimum 16 jaar oud is en regelmatig op donderdag van 16 tot 17.30u kan vrij maken, kan zich kandidaat stellen. De sessies vinden plaats van oktober tot juni in De Zwaan, Markt 28 in Mol. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via 014- 33 16 22 of samenlevingsopbouw@gemeentemol.be(mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners