Onder impuls van kinderburgemeester Stien (met lint) verzamelen de kinderen van Villa Kakelbont zwerfvuil.© bar

Kindergemeenteraad activeert scholen voor opruimactie

Boom -

In Boom werd dinsdag naarstig geruimd. Onder impuls van de kindergemeenteraad gingen leerlingen van alle Boomse scholen in de schoolomgeving aan de slag om zwerfvuil te ruimen. Tot grote tevredenheid van kinderburgemeester Stien Booten (11).

Voor het derde schooljaar op rij werd in Boom een kindergemeenteraad verkozen. Elk schooljaar kiezen de twaalf leden enkele thema’s waaraan zij aandacht willen besteden. Milieu is daarbij een steeds weerkerend onderwerp.

Dat het nodig blijft, getuigt kinderburgemeester Stien Booten die met haar klas- en schoolgenoten van freinetschool Villa Kakelbont in de Dirkputstraat de omgeving opruimde. “We hebben tijdens onze poetsronde toch heel wat rondslingerend afval aangetroffen, vooral blikjes, terwijl er in de buurt toch wel een aantal vuilnisbakjes staan. Bij deze een warme oproep: mensen deponeer jullie afval aub in de vuilnisbakjes.”

“De milieuactie van de kindergemeenteraad bestaat uit twee actiepunten”, licht schepen van Jeugd Tom Dewandelaere (Samen2850) toe. “Naast de opruimactie lieten de kinderen hun creativiteit de vrije loop om een ontwerp voor een ludieke vuilnisbak uit te tekenen. Onze technische dienst is de uitdaging aangegaan om deze ‘monstervuilbak’ vorm te geven. Het is de bedoeling om nog dit schooljaar aan elke schoolomgeving zo’n vuilnisbak vorm te geven. Ook in het handelscentrum willen we zo’n vuilnisbak installeren.”

“Niet alleen de kinderen gaan opruimen. De komende dagen staan door allerlei organisaties, wijkraden en jeugdverenigingen nog verschillende opruimacties gepland. Je kan ook gebruik maken van de We Plog app.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners