© BELGA

Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) hoopt dat Queer Iftar tóch kan doorgaan

Vlaams Parlementslid en homo Orry Van de Wauwer (CD&V) hoopt de Queer Iftar in de Roma toch zal doorgaan en dat de stad bekijkt hoe de veiligheid van het event kan worden gegarandeerd garanderen.

svw

LEES OOK. Verslagen reacties op afgelasting van iftar voor lgbtq-moslims in De Roma na bedreigingen: “Zó’n pijnlijke nederlaag”

“Het is niet makkelijk voor jongeren om uit te komen voor hun seksuele geaardheid”, zegt de Antwerpenaar. “Zeker voor jongeren die gelovig zijn, is dit nog moeilijker. Initiatieven zoals de Queer Iftar voor moslimjongeren of de aanspreekpunten binnen de katholieke kerk zijn daarom zo belangrijk. Zij creëren zo belangrijke safe spaces.”

© ATV

“Ik was vorige week nog op een mooi event van de jongerenvereniging Bazzz, specifiek voor LGBTI-jongeren met diverse achtergrond”, zegt Van de Wauwer. “Ook daar getuigden vele jongeren dat zij zich niet publiek en online durfden te outen voor reacties, zowel van extreemrechtse online trollen maar ook binnen de eigen gemeenschap.”

“Ze ervaarden veel steun vanuit onder andere verenigingen en moskeeën, maar die organisaties durfden deze steun niet publiek uit te spreken. Ik hoop dat de bedreigingen tegen de organisatoren van de Queer Iftar in De Roma iedereen ertoe aanzet om zich duidelijk uit te spreken voor de integriteit van iedereen, ongeacht achtergrond, genderidentiteit of seksuele voorkeur, en tégen intimidatie en discriminatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners