De Chirogroepen van Joke-Scindal zwermden uit over Wijnegem met karren vol pralines.© Hugo Gerstmans

Pralines van Joke-Scindal strelen de tong en vullen de Chirokas

Wijnegem -

Een lekkere nasmaak en wellicht zo’n vierduizend euro voor de kas van de jeugdbeweging. Dat is het resultaat van de verkoop van onweerstaanbaar lekker pralines door de lokale Chiro Joke-Scindal. Het zomerkamp 2023 lijkt weer verzekerd.

“Dit jaar kozen we voor ambachtelijke pralines in samenwerking met Du Barry in Oostakker”, vertelt Eline Heyvaert, de leidster die samen met collega’s Jaro Van Besien, Dries Nelissen, Judith Mennes en Ophelia Daems de organisatie op zich nam. “In het verleden heeft onze Chiro verse wafels verkocht, en zelfs speculaas. Maar de afgelopen jaren merkten we dat onze pralines wel in de smaak vielen.”

© Hugo Gerstmans

Eline en co namen elk een ander stukje Wijnegem voor hun rekening. Al vanaf 10u trokken ze van deur tot deur om de pralines aan de man te brengen. “We hadden 630 doosjes van 250 gram in voorraad en 320 doosjes van 500 gram. Ook dit jaar was de verkoop een gigantisch succes. Aan het einde van de dag was alles verkocht”, blikt Eline Heyvaert tevreden en dankbaar terug.

De winst zal zeker tussen de 3500 en 4000 euro liggen Deze jaarlijkse pralineverkoop is bedoeld om de Chirokas wat te vullen en het zomerkamp te financieren. Hopelijk groeien de geplande fuif en de restaurantdag van 22 april, die eveneens volledig door de eigen jongeren wordt georganiseerd, uit tot even grote successen. (jaa)

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners