De toestand van de Goorstraat toen er alarm werd geslagen.© kma

Bossaerts (CD&V): “Gemeente wilde kasseidek wel versmallen, wij vragen correct verslag in gemeenteraad”

Oelegem -

Fernand Bossaerts (CD&V) vroeg een correctie van de notulen in het zittingsverslag van de vorige gemeenteraad over de Goorstraat in Oelegem.

De werkzaamheden aan de kasseiweg die deels in het beschermd landschap van het Vrieselhof ligt werden tijdelijk stilgelegd na een klacht van een buur bij de dienst Erfgoed. Na een overleg met Erfgoed mocht de gemeente verder werken. Het kasseidek van 3 meter 10 moest behouden blijven maar de asfaltstrook aan de zijkant mocht vervangen worden door een betonstrook aan weerszijden van 75 centimeter om het fietscomfort te verhogen. Volgens burgemeester Johan De Ryck (N-VA) was dat onderhoud met de dienst Erfgoed snel afgerond omdat de gemeente eigenlijk niks aan het kasseidek en de uitstraling van de straat ging veranderen.

Fernand Bossaerts bemerkte in het lastenboek dat de gemeente initieel het voornemen had om de kasseien in het midden tot een strook van twee meter te herleiden en aan beide zijden een fietspad van anderhalve meter in beton aan te leggen. “In het RUP staat dat de historische kasseien behouden moeten blijven”, stelt Bossaerts. “Er zou dus wel iets fundamenteels veranderd worden, wat achteraf werd gecorrigeerd. Als wij uitleg vragen tijdens de gemeenteraad hebben wij recht op volledige informatie.” Bossaerts vroeg een correctie in de notulen van de vorige gemeenteraad. Hiertegen was geen bezwaar. kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners