Zinho Vanheusden sluit (nieuwe) rotperiode af met prachtig doelpunt voor AZ: “Ik heb af en toe diep gezeten”

Zinho Vanheusden heeft nog eens mogen proeven van wedstrijdminuten. De talentvolle verdediger stond ruim een uur tussen de lijnen tijdens de oefenpartij van AZ tegen FC Dordrecht.

Vincent Van Genechten

En onze landgenoot scoorde zowaar een fantastisch doelpunt. Vanheusden krulde een vrije trap quasi perfect tegen de netten, goed voor het enige doelpunt in de 1-0 overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wedstrijd werd vooral georganiseerd om extra speeltijd te kunnen geven aan spelers van de A-kern die de laatste tijd niet veel gespeeld hebben. Vanheusden stond twee maanden lang aan de kant met een nieuwe blessure en zat de voorbije twee matchen van AZ op de bank. Het waren voor de Belg dan ook zijn eerste speelminuten sinds januari.

“Ik ben heel blij om weer op het veld te staan”, aldus Vanheusden na afloop. “Het is een lastige periode geweest waarin ik ook af en toe diep heb gezeten. Gelukkig heb ik veel familie en vrienden om mij heen die mij samen met iedereen binnen de club hebben gesteund. De goal? Ja, heel mooi. Daar ben ik ook erg blij mee. Normaal gesproken zijn het de aanvallers die de vrije trappen nemen, maar nu zag ik de bal liggen en wilde ik er voor gaan. Hij zat er lekker in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal