Repetitie van musical If I Fall.© Patrick De Roo

Jong talent op de planken in musical ‘If I Fall’: “Breng maar genoeg zakdoeken mee”

Antwerpen -

De jonge cast van The Singing Factory staat vanaf 31 maart op de planken in het Antwerpse Zuiderpershuis met de nieuwe musical If I Fall. Aan hun zijde staat zangeres en actrice Sasha Rosen die na zeven jaar haar comeback maakt in de musicalwereld. “Toen ik het script van If I Fall las, was ik meteen verkocht.”

Musical If I Fall gaat over de schadelijke invloed van sociale media op jongeren. Vier schoolvrienden bedenken een nieuw sociaal netwerk dat dodelijke gevolgen krijgt. “Het is een heel delicaat thema en een verhaal dat verteld moet worden”, vertelt regisseur Anne Mie Gils. “Sociale media kunnen iets moois zijn, maar langs de andere kant ook heel gevaarlijk. Dat is een dunne lijn. De jongeren weten zelf eigenlijk meer over het thema dan ik. Het is een leuke samenwerking en ik krijg er ongelooflijk veel energie van.”

Regisseur Anne Mie Gils.© Patrick De Roo

Het jonge talent wordt bijgestaan door de ervaren Sasha Rosen (44) die na zeven jaar terug in de musicalwereld stapt. Sasha zette haar musicalcarrière even op pauze om zich te focussen op haar kinderen en de muziek die ze maakt aan de zijde van haar man Davy. Maar nu is ze weer klaar om op het podium te staan. “Toen ik het script voor de eerste keer las, was ik direct verkocht. Ook samenwerken met deze fantastische groep was een belangrijke factor om ‘ja’ te zeggen. Het kan hier soms druk zijn, maar echt heel leuk! Iedereen geeft zich voor de volle honderd procent.”

Sasha Rosen.© Patrick De Roo

Een vrolijke musical wordt het niet. “Zelfs tijdens de repetities kan ik het soms niet drooghouden, dus je kan best zakdoeken meebrengen naar de voorstelling”, zegt Sasha. “De gevaren van sociale media worden op een aangrijpende, soms pijnlijke en hartverscheurende, maar zeer relevante manier getoond. Vroeger toen ik jong was, bestond dat allemaal nog niet, dus is het wel belangrijk om ook als ouder te leren hoe je met die sociale media moet omgaan.”

Lotte Villays en Lars Rogiers.© Patrick De Roo

Lotte Villays (16) en Lars Rogiers (16) zijn twee van de hoofdrolspelers. Lotte zit al sinds haar 8 jaar in de musicalwereld. “Ik speel de rol van Mia, het nieuwe meisje op school. Ze worstelt met zichzelf en zal de gevaren van sociale media ondervinden. Iemand kwetsen achter een scherm is snel gebeurd.” Lars neemt de rol van Jack op zich. “Jack is de bedenker van de nieuwe app. Hij wil graag iets bereiken in zijn leven”, vertelt Lars. “Het is een heel actueel thema. Wij zijn ook de generatie die zijn opgegroeid met sociale media. Vaak heeft het een mooie kant, maar het kan ook heel slecht aflopen.”

De cast van If I Fall.© Patrick De Roo

De musical gaat in première op 31 maart in het Zuiderpershuis in Antwerpen en zal te zien zijn tot en met 23 april. (bekn)

Tickets en info op singingfactory.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jong in Antwerpen