Kristien Van Heuckelom baat samen met haar moeder Ingrid Van Genechten de damesboetiek Caramel op de Pas uit. Na dit 35-jarig jubileum moet die wel verhuizen.© Hans Otten

Feestende boetiek Caramel moet pand na 35 jaar verlaten: “We denken ook aan een koffiebar bij onze nieuwe winkel”

Geel -

De damesboetiek Caramel van Ingrid Van Genechten en dochter Kristien Van Heuckelom viert dit jaar haar 35ste verjaardag op hetzelfde adres op de Pas in Geel. Maar volgend jaar ziet de zaak zich genoodzaakt om andere oorden op te zoeken.

Hans Otten

Het was Ingrid Van Genechten die 35 jaar geleden met haar kledingzaak begon vooraan op de Pas in Geel. Oorspronkelijk beperkte de winkel zich uitsluitend tot spulletjes voor baby’s, later breidde het aanbod uit naar kinderkleding voor verschillende leeftijden. Om ten slotte te evolueren tot de huidige boetiek die zich vooral op kwalitatieve dameskleding richt. “Een beetje exclusief, maar wel betaalbaar”, vat dochter Kristien Van Heuckelom samen, die sinds twaalf jaar mee in de zaak staat.

Moeder en dochter plannen er een feestelijk jaar van te maken. Dat begint met een opendeurweekend op zaterdag 25 en zondag 26 maart, wanneer in het Geelse handelscentrum de jaarlijkse Lenteshopping plaatsvindt. “We willen de klanten bedanken voor het vertrouwen tijdens die drie en een half decennium. Mensen die tijdens ons openingsweekend komen winkelen, wacht in ieder geval een attentie.”

Winkelgedrag

In die 35 jaar zagen Ingrid en Kristien zowel het winkelgedrag van de klanten als het uitzicht van het handelscentrum wijzigen. “Vroeger ging het er gemoedelijker aan toe, terwijl de mensen in het eigen centrum hun aankopen deden. Maar het is al enkele jaren bezig dat mensen liever gaan winkelen waar ze veel zaken bij elkaar hebben en die makkelijk bereikbaar zijn. Het gevolg is dat de winkelkernen in veel steden en gemeentes met alsmaar meer leegstand af te rekenen krijgen. We zien ook veel minder passage dan vroeger.”

Ook gaan er al een tijdje geruchten rond dat kledingzaak Caramel mogelijk aan het laatste jaar bezig is en moet stoppen. Dat is niet helemaal juist, of op zijn minst onvolledig. “Een projectontwikkelaar is bezig met plannen om op deze site een nieuw project te realiseren, waardoor wij hier weg moeten”, legt Kristien Van Heuckelom uit. “In februari 2024 moeten we er uit. Maar de klanten mogen gerust zijn, Caramel stopt niét. We zetten door en willen nog heel wat jaartjes aan die 35 toevoegen, maar dat gebeurt dan wel op een andere locatie. Vermoedelijk gaat de nieuwe zaak nog niet kunnen openen wanneer we hier weg moeten.”

Daar zijn de zaakvoersters intussen zelf nog druk mee bezig. De plannen verkeren nog maar in een pril stadium, zodat ze er in feite nog niet te veel details over kwijt kunnen. Maar de locatie ligt al vast en de uitwerking van het project is opgestart. “Dat gaat niet langer in het centrum van Geel zijn, maar daar staat tegenover dat we parking voor de deur hebben. We denken er ook aan om een koffiebar aan onze winkel toe te voegen. Je ziet het, Caramel snijdt in 2024 een nieuw hoofdstuk aan.”

www.caramelkleding.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners