© ATV

Marathon gaat maand later door en krijgt nieuwe afstand

Op zondag 22 oktober, een maand later dan de vorige edities, vindt de derde editie van de Antwerp Marathon plaats. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden. Naast een marathon en een halve marathon zal er voor het eerst ook een wedstrijd van 8 kilometer op het programma staan.

Rebecca Van Remoortere

De deelnemers aan de Antwerp Marathon krijgen een maand extra om te trainen in vergelijking met vorig jaar, want het evenement schuift op van september naar 22 oktober. “Voor marathonlopers is dit een topdatum. Zo blijft er na de zomer nog voldoende tijd om zich voor te bereiden. Oktober blijft de marathonmaand bij uitstek”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

De 8 km is een nieuwe afstand op het programma en komt in de plaats van de aflossingsmarathon. “Op deze manier kunnen nog meer mensen genieten van deze unieke stadsmarathon. De 8 km is een fantastische route langs het Havenhuis over de Grote Markt en finish aan het MAS. Net zoals de marathon en de halve marathon”, aldus Broekmans.

Voor de rest blijft het concept van de marathon en halve marathon ongewijzigd: de deelnemers lopen langs Antwerpse landmarks en bekende straten op een parcours dat binnen de grenzen van de stad Antwerpen blijft. Passages langs het Havenhuis, de Boerentoren, het Justitiepaleis, het Centraal Station en het Schoonselhof zullen niet ontbreken en ook de Meir en de Grote Markt liggen op het parcours. De finish ligt aan het MAS. Minstens om de kilometer zal er animatie zijn.

“Veel sport(liefhebb)ers kijken nu al reikhalzend uit naar het najaar van 2023. Na het WK artistieke gymnastiek en de European Open Tennis vormt de Antwerp Marathon het orgelpunt van een drukke oktobermaand”, zegt schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). “Met de introductie van de Antwerp 8km spreken we een breder looppubliek aan en lokken we nog meer deelnemers en supporters naar ’t Stad, onze troefkaart die we graag en terecht uitspelen. Wie tussentijds de loophonger wil stillen, verwelkomen we binnenkort – op zondag 23 april – met open armen op die andere absolute hoogdag: de Baloise Antwerp 10 Miles.”

Online inschrijven voor de derde editie van de Antwerp Marathon kan vanaf woensdag 22 maart om 11u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV