Vlaams volksvertegenwoordiger Daniëls en schepen Kris Van Duyse vroegen en kregen een oplossing voor de niet-herstelde fietspaden. — © ies
Ongenoegen nadat weg heraangelegd wordt… maar fietspaden niet: “Waarom niet alles in één keer?”
De vernieuwing van het wegdek van de N403, de weg tussen Sint-Niklaas en Hulst, heeft al een enorme impact gehad in Stekene. Verschillende woningen en handelszaken bleken moeilijk bereikbaar en de omleiding veroorzaakte ook drukte in de omliggende straten. De verbazing was deze week dan ook groot toen bleek dat de fietspaden niet zijn aangepakt. Kris Van Duyse, schepen van Openbare Werken, vraagt een oplossing.
Stekens schepen van Openbare Werken Kris Van Duyse (Gemeentebelangen) en Vlaams volksvertegenwoordiger Koen Daniëls (N-VA) stelden deze week vast dat niet alle fietspaden langs de N403 in één beweging zijn vernieuwd.
“Na lang aandringen vanuit de gemeente Stekene en op Vlaams niveau zijn de werken vorige week eindelijk begonnen”, zegt Kris Van Duyse. “De tekst in het dossier was heel duidelijk: de rijweg én de fietspaden zouden over een afstand van ruim 2,5 kilometer volledig vernieuwd worden. Maar nu stellen we vast sommige delen van het fietspad, waar scheuren en putten zijn, niet zijn meegenomen. Het geeft de indruk van half werk, wat jammer is.”
Alles in één keer
Nochtans hadden de werken een grote impact op de omwonenden zowel inzake bereikbaarheid van de handelaars en woningen, maar ook door de drukte van de omleidingswegen door Stekene, De Klinge en Sint-Gillis-Waas. “Omdat alle werkmateriaal aanwezig was en men door de volledige afsluiting vlot kon werken, was het voor ons niet meer dan logisch dat alle fietspaden in één keer werden meegenomen”, vult Koen Daniëls aan.
Spoedoverleg
Dinsdagochtend vond dan ook een spoedoverleg plaats tussen de gemeente Stekene en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “We waren vooraf met de technische diensten van de gemeente ter plaatse geweest en waren samen overeengekomen om een aantal stroken van het fietspad niet te herstellen”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers van AWV Oost-Vlaanderen. “Die stroken leken ons nog in degelijke staat en waren bovendien in beton uitgevoerd, wat de vernieuwing sowieso complexer maakte.”
“Maar blijkbaar was die communicatie niet duidelijk. We zullen dus op vraag van de gemeente nu ook die stukken toch mee vernieuwen. Dat zal wel pas gebeuren aan het einde van de werken en dus sowieso na de paasvakantie. Hoelang die werken nog zullen duren en welke impact ze zullen hebben op het verkeer zullen we samen met de aannemer nog moeten bekijken.”
Hoofdpunten
Stad Antwerpen overweegt onteigening Bosuilgronden van Tania Mintjens om muurvast stadiondossier uit slop te halen
Afkeer tussen Gheysens en Mintjens doet Bosuildossier vastlopen: deze zes scenario’s kunnen nog oplossing bieden
Wie is die mysterieuze Tania Mintjens, de vrouw die weigert de heilige grond van de Bosuil te verkopen?
Bart De Wever over aanpak Paul Gheysens van het ‘Mintjens-probleem’: “Weet niet of het helpt om mensen te dwingen om akkoord te gaan”