Aangeboden door GVA Shop

Proef de lente met deze heerlijke ingrediënten

Als de lente in de lucht hangt, krijgen we spontaan zin in lichte en frisse gerechten. Zeg de stoofpotjes en winterkost dus maar even vaarwel, en geniet van de eerste producten die het voorjaar aankondigen. Op gvashop.be vind je al het kookmateriaal dat je nodig hebt om een heerlijk lentegerecht op tafel te toveren met deze ingrediënten die nu op hun lekkerst zijn.

 

Eieren 

Wie zelf kippen heeft, weet dat ze in de winter stoppen met leggen en pas weer beginnen als het langer licht wordt en de temperatuur stijgt. Natuurlijk zijn er in de supermarkt het jaarrond eieren beschikbaar, maar niets zo heerlijk als een kakelvers eitje. Gewoon gebakken in de pan, als quiche, frittata of in een eiersalade met de eerste verse kruiden. Een eitje smaakt altijd, zeker met Pasen in aantocht.

LEES OOK. Met deze drie gouden adviezen eet je gezond én lekker

Asperges 

Waar hardgekookte eieren ook prima bij passen, is die andere seizoenstopper: asperges. Je houdt ervan of niet, maar veel mensen kijken reikhalzend uit naar het witte goud. Klassiek met ham, ei en boter, in een stevige roomsoep, of ga lekker experimenteren met andere smaken. Ook gegrilde groene asperges zijn heerlijk.

Frisse groenten 

Raapjes, radijzen, rammenas, koolrabi, peultjes, bietjes, tuinbonen, waterkers en de eerste blaadjes veldsla: lentegroenten vragen om een rijkgevulde salade. Maar ook geroosterd komen hun smaken goed tot z’n recht. Met een stukje lamsvlees stelen deze groenten ook de show op de paastafel.

Heb je toch nog zin om verwarmende gerechten klaar te maken, dan zijn de kolen deze maanden ook nog op hun best!

LEES OOK. Gevel opfrissen en energiefactuur omlaag: met deze ingreep sla je 2 vliegen in 1 klap

Aardbeien en rabarber 

Na een winter vol appels, peren en mandarijnen is de oogst van het nieuwe fruit van eigen bodem een echt cadeau. Rabarber is technisch gezien geen fruit, maar past uitstekend bij de eerste aardbeien van het seizoen. Bak er een kruimeltaart mee of leg een voorraad compote, moes of confituur aan waar je de rest van het jaar van kunt genieten.

Met het verfrissende keukengerei in fris lichtblauw haal je de lente gegarandeerd in huis! BEKIJK de pannen, kookpotten en messensets van BergHOFF hier.

Meer over GVA - webshop

GVA Mobiliteit