CEO Pieter Denys (links) en warehousemanager Jef Verbeke.© ies

Transportbedrijf Xwift breidt fors uit in het Waasland met nieuw magazijn in Temse en nieuw gebouw in Lokeren

Lokeren/Temse -

De logistieke speler Xwift, met hoofdzetel in Nazareth maar sinds vorig jaar ook actief in het Waasland door de overname van het Lokerse Buyl Transport, breidt zijn Wase activiteiten sterk uit.

Ivan Elegeert

De transportgroep Xwift werd in 2007 opgericht door Pieter Denys en groeide in vijftien jaar tijd uit van een eenmanszaak tot een uit de kluiten gewassen transportbedrijf met 160 chauffeurs, 130 voertuigen en een 50-tal opleggers. Het bedrijf heeft nu ook plannen om zijn activiteiten in het Waasland verder uit te breiden. “We nemen een nieuwe vestiging in de Pachtgoedstraat in Temse in gebruik”, zegt CEO Pieter Denys. “Het magazijn is gelegen langs de E17 op amper drie kilometer van de afrit Sint-Niklaas en heeft een opslagcapaciteit van bijna tienduizend vierkante meter”, vult warehousemanager Jef Verbeke aan.

Naast de ingebruikname van het gebouw in Temse bereidt het bedrijf op de vroegere Buyl-site aan de Dijkstraat in Lokeren ook een nieuwbouw voor. “Dat magazijn zal een capaciteit hebben van 20.000 tot 25.000 palletplaatsen en een hoogte van 12 tot 15 meter”, klinkt het bij Verbeke en Denys.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners