© Politie Antwerpen

Politie pakt minderjarige dealers op, cocaïne en cannabis in beslag genomen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft de voorbije dagen weer enkele dealers opgepakt. Twee van hen waren minderjarig en werden bij de jeugdrechter voorgeleid. De politie kon ook verschillende hoeveelheden drugs in beslag nemen.

Het drugsondersteuningsteam (DOT) volgde donderdag een bestuurder die gevaarlijke manoeuvres deed en vanuit het Kiel stad inwaarts reed. “De man reed in de Sint-Jobstraat op aangeven van een tweede persoon een garage in”, zegt de politie. Korte tijd later reed de wagen weer weg en ging de tweede man iets verderop een woning binnen.

“De wagen werd geïntercepteerd en gecontroleerd. Er werd 108,5 gram cannabis aangetroffen”, aldus de politie, die ook twee huiszoekingen uitvoerde in de garagebox en in de woning. “In de garage vond de politie een scooter met een zak waar 243,5 gram cannabis in was opgeborgen. In de woning is 25.190 euro cash geld in beslag genomen”, somt de politie op. De meerderjarige verdachte is voorgeleid bij de onderzoeksrechter, de minderjarige kwam bij de jeugdrechter.

Ook in Merksem werd een minderjarige dealer ingerekend. “De 16-jarige jongeman reed met hoge snelheid rondreed met zijn bromfiets in de omgeving van de Lambrechtshoekenlaan. Hij verlinkte zichzelf door zijn verdacht gedrag”, stelt de politie.

Nadat hij kort een appartementsgebouw was binnengestapt, werd hij gecontroleerd. “Hij had meer dan 300 euro cash geld op zak, net geen acht gram cocaïne verdeeld in elf verpakkingen en een telefoon. De verdachte werd bij de jeugdrechter voorgeleid.”

© Politie Antwerpen

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners