Arte Amanti strijkt zondag neer in de Sint-Jacobuskerk in Kemzeke.© ies

Arte Amanti-festival komt naar Sint-Jacobuskerk

Kemzeke -

Op zondag 26 maart vormt de Jacobuskerk in Kemzeke het decor voor het Arte Amanti-festival, een uniek kamermuziekfestival met een origineel concept.

Ivan Elegeert

Met een reeks huisconcerten creëert Arte Amanti kansen voor jong talent. Elk concert begint dan met een prelude door een jong talent. Na de prelude gaat het concert verder met een recital van bijzondere artistieke persoonlijkheden.

In Kemzeke leidt Chloé Bakeroot op viool het concert in als jong talent. Daarna zullen de artiesten Lenny Bui-Vandeput en Kirsten Gedeshi op piano quatre mains het beste van zichzelf geven. “We zijn blij dat Arte Amanti Festival opnieuw halt houdt in Stekene”, zegt schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout. “Dankzij de steun van gemeenten, steden en sponsors kunnen zij concerten van topkwaliteit naar nieuwe locaties, zoals kerken, brengen.”

Het concert begint zondag om 11 uur. Er zijn ter plaatse nog tickets beschikbaar. De kostprijs voor een ticket bedraagt 16,50 euro voor volwassenen en 5,50 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Na het concert biedt de gemeente aan de aanwezigen een drankje aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners