© Politie Antwerpen

Drugs, mobiele telefoons een precisieweegschaal aangetroffen bij verschillende huiszoekingen in Deurne

Deurne -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend meerdere huiszoekingen uitgevoerd in Deurne. Daarbij is onder meer drugs, cash geld, mobiele telefoons en een precisieweegschaal aangetroffen. Één van de verdachten had zijn handeltje van thuis uit opgezet omdat hij onder elektronisch toezicht stond.

alya

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost merkte zaterdagavond een verdachte bromfietser op. De man stopte bij een pand, maar ging na een snel bezoek weer weg. “Bij controle door ons team gaf de man toe dat hij net cannabis had gekocht”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Er werd een huiszoeking uitgevoerd bij de dealer. Daar vond de politie 80 gram cannabis, gripzakjes, een precisieweegschaal en twee mobiele telefoons.”

De verdachte stond bovendien elektronisch toezicht en had de handel van thuis uit opgezet. De kompaan met wie hij samenwerkte werd ook gearresteerd.

Één dag later zag het wijkondersteuningsteam (WOT) op het kruispunt van de Dascottelei met de Van Den Hauttelei hoe drie jongeren iets uitwisselden. “Het team vermoedde dat het ging om een drugsdeal ging en controleerde de jongeren”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Twee 15-jarigen hadden in opdracht van een 17-jarige dealer drugs verkocht. Die laatste bleek op het moment van de feiten niet aanwezig te zijn, want hij ging naar een concert. Daar werd hij vlak voor hij de concertzaal kon betreden, gearresteerd.”

Een 15-jarig meisje die de cannabis had aangekocht werd door haar ouders opgehaald na de nodige administratie. Verder volgden er huiszoekingen bij de drie dealers. In totaal zijn vier mobiele telefoons, 250 euro en 10,5 gram cannabis in beslag genomen. De drie werden voorgeleid bij de jeugdrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs