Met optredens in het Sportpaleis staat de Slachthuiswijk vol met wagens van bezoekers.© Joris herregods

Schepen Kennis wil af van parking Slachthuislaan

Antwerpen -

Om de parkeerdruk bij evenementen in het Sportpaleis en de Lotto Arena in de buurt te verminderen, wil Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) af van de parking aan de Slachthuislaan. “Parking Spoor Oost moet de prioritaire parking worden en daar is nog voldoende plek”, zegt Kennis.

Sacha Van Wiele

De bewoners in de Slachthuiswijk klagen al lang de parkeerdruk en het zoekgedrag van automobilisten aan bij evenementen in het Sportpaleis en de Lotto Arena. De stad Antwerpen onderzoekt de inrichting van een evenementenzone om de druk te verlichten. In de buurt rond Vorst Nationaal in Brussel bestaat dit al. Met zo’n zone komt er een specifiek parkeertarief als er optredens zijn. Om zo’n flexibel parkeertarief te kunnen invoeren is er wel digitale handhaving nodig.

Antwerps Groen-fractieleider Ilse van Dienderen peilde in de raadscommissie van schepen Kennis hoe ver het staat met de invoering van een evenementenzone voor de buurt van het Sportpaleis. Zij stelt vast dat de stad dit al sinds 2016 onderzoekt.

Handhaving

“De inrichting van een evenementenzone staat nog steeds op onze agenda”, zegt de mobiliteitsschepen. “Met de invoering van een flexibel parkeertarief is het belangrijk dat we digitaal kunnen handhaven. Bovendien zijn er flankerende maatregelen nodig. Dit wordt nog onderzocht.”

Kennis heeft al wel één punt dat hij graag gerealiseerd zou zien en dat is het stopzetten van de parking aan de Slachthuislaan.

“We zien dat veel automobilisten in de richting van deze parking rijden, maar daar dan vaststellen dat die vol staat”, zegt de schepen. “Het gevolg is dat de automobilisten de Slachthuiswijk inrijden op zoek naar een parkeerplaats. We moeten deze bezoekers meer toeleiden naar de parking op Spoor Oost. Dit moet de prioritaire parking worden voor de bezoekers aan het Sportpaleis en de Lotto Arena. Daar is zeker nog voldoende capaciteit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen