Modou B. had onder meer een kleine rol in de serie Grond.© Netflix

Antwerps acteur uit Patser en Grond met twee kompanen veroordeeld voor afpersing

Antwerpen, Kortrijk -

Drie Antwerpenaars zijn door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld voor afpersing en vrijheidsberoving in het criminele milieu. Een van hen is een acteur die onder meer meespeelde in Patser en Grond, zijn kompaan was vorig jaar betrokken bij een dodelijke ripdeal in de Bredastraat in Antwerpen.

jof, jtp, sare

De feiten waarvoor het trio terecht stond, dateren van 17 januari 2021. Het uiteindelijke slachtoffer had een opdracht aangenomen in het drugsmilieu voor 30.000 euro maar kon die job niet tot een goed einde brengen. Daarop eisten de drie verdachten het geld terug. Ze sleurden de man in de wagen en reden met hem rond in de auto.

Het slachtoffer werd naar eigen zeggen onder schot gehouden door Jessie R. (30) en kreeg slagen van Modou B. (29), een Antwerpse acteur die onder meer kleine rollen had in Patser en Grond. Derde verdachte Kurt V.D.V. (35) volgde met een andere wagen. Ook hij is geen onbekende voor het gerecht, V.D.V. was op 15 augustus het slachtoffer van een ripdeal in de Bredastraat in Antwerpen waarbij een van de betrokkenen werd neergestoken en overleed.

Open kaart

Het slachtoffer beweerde dat hij het geld had liggen in zijn woning in Kortrijk. Daar slaagde hij erin de politie te verwittigen en konden de verdachten uiteindelijk ingerekend worden. Voor de rechtbank beweerden de beklaagden dat de tegenpartij helemaal geen slachtoffer was. “Hij is zelf de spin in het web”, zei een van hun advocaten op het proces. “Hij had een opdracht aangenomen van het criminele milieu maar dat mislukte. Hij kon zijn beloftes aan het milieu niet nakomen en mat zich dan maar een slachtofferrol aan.”

Volgens het Openbaar Ministerie speelde het slachtoffer wel open kaart en toonde hij ook Snapchatberichten die hem zelf in een slecht daglicht plaatsten. Daarom veroordeelde de rechter Jessie R. en Kurt V.D.V. tot 18 maanden effectieve celstraf. Modou B. kreeg 16 maanden effectief en zal zijn acteercarrière even op pauze moeten zetten. “Ik heb nog rolletjes gekregen in films maar zolang ik in deze situatie zit, kan ik ze niet uitvoeren”, zei B. op het proces. “Ik ging alleen in op een aanbod om ergens geld te gaan halen maar ik wist niet waar of bij wie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen