© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Waar ik woon schijnt de zon 365 dagen per jaar”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Eric Mangelschots (61).

“Vier jaar geleden ging ik naar een festival, ik kon me toen een week niet scheren. Dat was het begin van mijn lange baard. Ik heb hem dan maar laten groeien. Ik heb er onlangs nog een stukje afgeknipt dus het kan nog langer.”

“Ik ben maar even in België, want ik woon in Brazilië. Ik werk voor Tessenderlo Group, een chemisch bedrijf en we hebben daar een gelatinefabriek. Twee jaar geleden werkte ik nog gewoon in België en vroeg men mij of ik het zou zien zitten om in het buitenland te gaan werken. Ik hoorde pas later dat het over Brazilië ging. Ik zag een nieuwe uitdaging nog wel zitten voor de laatste jaren van mijn carrière. Ik moet naar niemand zien dus ben gewoon vertrokken.”

“Ik weet nog niet of ik na mijn pensioen meteen terug kom naar België. De zon schijnt er 365 dagen per jaar, het is er altijd zomer. Ik zit vlakbij de uitloper van het Amazonewoud en bij prachtige nationale parken. Mijn weekends zijn dus gevuld met wandelen in de Braziliaanse natuur. En ik ga ook nog vrij veel lopen, maar wel pas ’s avonds, anders is het te warm. Het is er goed. Ik weet één ding, winters ga ik nooit meer spenderen in België.”

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen