Aan het Barebeekbrugje komt een rustplekje.© jdw

Molekensbeekvoetweg krijgt rustplekje aan brugje over Barebeek

Elewijt -

De Molekensbeekvoetweg in Elewijt wordt veel gebruikt door wandelaars, hondeneigenaars en fietsers. Die dienden een voorstel in om er een rustplekje te maken en dat komt er nog dit jaar.

Juliaan Deleebeeck

De voorbije weken konden inwoners creatieve voorstellen indienen over de manier waarop vier plekjes aan het water ingericht kunnen worden. Op basis hiervan besliste het college van burgemeester en schepenen om nog dit jaar de plek tussen de Barebeek en de Molenkensbeekvoetweg in Elewijt in te richten met onderhoudsvriendelijke spel- en rustelementen.

Zelf meedenken

Schepen van Milieu Joeri Van den Brande (Groen) evalueert: “We ontvingen 28 leuke voorstellen die op zich ook heel wat likes kregen. Heel fijn dat onze inwoners zelf meedenken over hoe we die plekjes aan het water aantrekkelijk kunnen inrichten voor hen die er effectief gebruik van maken.”

In 2024 zal de omgeving van de Gasthuishofweg in Hofstade ingericht worden en in 2025 de Watermolenstraat in Weerde, daarna ook de hoek Larestraat-Kapelstraat in Laar.

Spel- en rustelementen

De gemeente zal vooral focussen op het aanbrengen van onderhoudsvriendelijke spel- en rustelementen als comfortabele zitbanken, een avontuurlijk blotevoetenpad of aangename picknickplekken.

“Dat zijn de zaken die onze inwoners het meest verkiezen”, vult burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) aan. “Dus gaan we dat ook effectief uitvoeren, naar de wens van de Zemstenaars. En we gaan ook op zoek naar een geschikte plek voor een hondenweide in Elewijt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners