Door Eigen kracht in de jaren 30, toen nog een fanfare© rr

Koninklijk harmonie-orkest Door Eigen Kracht wint Cultuurprijs in jubileumjaar

Deurne -

De winnaars van de Deurnse Cultuurprijs zijn bekend. Het koninklijk harmonie-orkest Door Eigen Kracht, dat dit jaar zijn granieten jubileum viert (90 jaar) is één van de winnaars. Daarnaast mogen ook videokunstenares Ilke De Vries, dichteres Lies Van Gasse en muzikant Sam De Nef de Cultuurprijs in ontvangst nemen

Het district Deurne en de cultuurraad zetten met de Deurnse Cultuurprijs elk jaar verdienstelijke Deurnenaars uit de artistieke en culturele wereld in de kijker. Dat zijn er naar jaarlijkse gewoonte vier.

Het koninklijk harmonie-orkest Door Eigen Kracht is één van de winnaars. De vereniging bestaat 90 jaar en viert zo zijn granieten jubileum. De harmonie is al sinds 1933 een vaste waarde in Deurne en verdient daarom deze erkenning volgens de jury.

Ook Ilke De Vries valt in de prijzen. De videokunstenares is gekend voor haar experimentele documentaire waarin ze persoonlijke gedachten, gedragingen en handelingen op een serene wijze in beeld brengt.

De derde winnaar is Lien Van Gasse. Zij dicht met verf en schildert met woorden. Naast haar artistiek werk is Van Gasse als leraar verbonden aan de Academie van Deurne en Lier en gaf ze les als freelance schrijfdocent.

Sam De Nef was in een vorig muzikaal leven de frontman van Danny Blue and the Old Socks. Hij vulde in 2022 nog een uitverkochte Roma en Ancienne Belgique. Met de Cultuurprijs wil de jury hem eren voor de ijzersterke muzikale start na jaren hard werk.

Sam De Nef, Lies Van Gasss en Ilke de Vries© rr

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER