De Wechelse Whisky Club is helemaal klaar voor de derde editie van het whiskyfestival op zaterdag 25 maart in De Zandfluiter in Wechelderzande.© RR

Wechelse Whisky Club pakt uit met derde whiskyfestival: “Aantal standhouders blijft toenemen”

Wechelderzande -

Liefhebbers van whisky kunnen zich op zaterdag 25 maart weer helemaal uitleven in parochiecentrum De Zandfluiter in Wechelderzande (Lille). De Wechelse Whisky Club pakt daar voor de derde keer uit met het whiskyfestival.

Bart Van den Langenbergh

De leden van de Wechelse Whisky Club hielden in 2019 de eerste editie van hun whiskyfestival. Na de coronajaren weken ze vorig jaar uit naar De Zanfdluiter voor een tweede succesvol festival. De club strijkt op zaterdag 25 maart van 14 tot 20u opnieuw neer in De Zandfluiter in de Tulpenlaan voor een nieuwe uitgave van het whiskyfestival.

“Het aantal standhouders blijft elke editie toenemen. Verschillende invoerders en bottelaars proberen de bezoekers te overtuigen met hun selectie van flessen whisky”, zegt Wim Seeuws van de Wechelse Whisky Club. “We werken met het concept van ‘tasting and buying’. Dit betekent dat je alle flessen kunt proeven die aangeboden worden. Vind je een lekkere fles dan kun je deze ook rechtstreeks bij de handelaar kopen. Het Wechels Whisky Bier is zaterdag opnieuw beschikbaar. Het gaat om een heerlijk blond bier met een klein vleugje whisky gebrouwen door thuisbrouwerij FloRik uit Wechelderzande. FloRik is zelf ook aanwezig zijn om het aanbod van bieren te presenteren aan de bezoekers.”

Er zijn meer dan honderd whisky’s te proeven op het festival.© MIA UYDENS

Sigaren

Naast zeven standen met whisky’s is tijdens deze editie ook een standhouder met sigaren aanwezig. Veel whiskyliefhebbers lusten ook wel eens een sigaartje. Joker Barbier zorgt ter plaatse voor een scheer- of knipbeurt en er staat een foodtruck.

“We proberen steeds te streven naar een ontspannen sfeer waarbij iedereen rustig kan genieten van een goede dram of glas whisky”, vertelt Wim Seeuws. “Daarom proberen we iedereen flessenlijsten mee te geven en blijven we constant brood en water aanbrengen om de smaakpapillen wat te kalmeren.”

De whiskyliefhebbers kunnen voor 10 euro een glas en vijf tokens aankopen om dan hun ontdekkingstocht te starten. Er zijn meer dan honderd whisky’s te proeven. Bezoekers die geen whisky wensen, kunnen het festival gratis betreden.

wechelsewhiskyclub.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille