© TVO

Identiteitscontrole en meer camerabewaking moeten overlast in De Ster vermijden: “Wie zich niet gedraagt, krijgt toegangsverbod”

Sint-Niklaas -

De provincie Oost-Vlaanderen neemt extra voorzorgsmaatregelen in alle Oost-Vlaamse provinciale recreatiedomeinen om overlast te beperken. Zo zal in onder meer De Ster in Sint-Niklaas verscherpte identiteitscontrole worden ingevoerd bij het betreden van het domein en ook de camerabewaking wordt verder uitgebreid. “Goede afspraken maken goede vrienden.”

Yannick Joos en Stef Van Overstraeten

Nu de lente dichterbij komt, maken ook de Oost-Vlaamse provinciale recreatiedomeinen zich op om de komende maanden opnieuw heel wat bezoekers te verwelkomen. De provincie Oost-Vlaanderen neemt nu extra veiligheidsmaatregelen om elk bezoek in de beste omstandigheden te laten verlopen.

LEES OOK. “Hen erop aanspreken? Dan krijgen we klappen”: buren zijn terreur door ‘inklimmers’ aan provinciedomein beu

“Waar veel mensen samenkomen, ontstaat ook al eens wat wrevel of discussie en dat willen we met de verscherpte maatregelen vermijden”, vertelt An Vervliet, gedeputeerde bevoegd voor Recreatiedomeinen (N-VA). “Hoewel we vooral blijven rekenen op ieders burgerzin, weten we dat het soms ook nodig blijft om die afspraken wat steviger af te dwingen. In samenspraak met de domeinverantwoordelijken zijn we tot een plan van aanpak gekomen, waarmee we zowel het komende seizoen als de volgende seizoenen de veiligheid in onze domeinen moeten kunnen garanderen.”

(Lees verder onder de foto)

Aan de kassa van De Ster kan je identiteit gecontroleerd worden.© rr

Belangrijke onderdelen in dat plan zijn onder meer identiteitscontrole en meer camerabewaking. “Er zal een identiteitscontrole gebeuren bij de ingang van domein De Ster”, aldus Vervliet. “We beseffen dat zo’n controle natuurlijk wat vertragend kan werken, maar dat willen we vermijden door op voorhand grondig te communiceren via ledschermen en banners. Door de registratie zullen we in uiterste nood een toegangsverbod kunnen opleggen, al rekenen we er in eerste instantie op dat iedereen met de beste intenties naar onze domeinen komt. We bekijken momenteel hoe we onze camerabewaking verder kunnen uitbreiden, hetzij met bijkomende vaste toestellen hetzij met mobiele installaties.”

De voorbije zomer waren er geregeld meldingen van overlast en inklimmers op de Oost-Vlaamse provinciale domeinen. Met de extra maatregelen wil de provincie die overlast nu een halt toeroepen.

Ook in de andere provinciale domeinen met een betalende ingang worden gelijkaardige maatregelen getroffen. Zo zal ook aan de ingang van Nieuwdonk in Berlare je identiteit gecontroleerd worden.

LEES OOK. Ook andere provinciale domeinen zijn klaar om toegang te beperken voor bezoekers die niet in Oost-Vlaanderen wonen: “We kunnen snel ingrijpen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners