Links Betim A. na de feiten, rechts slachtoffer Ismet Osmanaj.© rr

Assisenproces rond moord aan schoolpoort in Deurne gaat eind april van start

Deurne -

Het assisenproces rond de moord op Ismet Osmanay aan de schoolpoort in Deurne gaat eind april van start. Osmanay werd in juni 2021 neergestoken door Betin A., de ex-man van zijn nieuwe vriendin. Hij overleed ter plaatse.

jtp

De feiten dateren van maandag 14 juni 2021. Betin A. stond Ismet Osmanay op te wachten aan de school van zijn kinderen op de Waterbaan in Deurne. Toen Osmanaj aankwam om zijn pluskinderen af te halen van school, viel A. hem aan met een groot mes. Daarna wandelde A. ijzig kalm weg. De politie kon hem verderop in de Van Havrelei oppakken.

Ismet Osmanaj was sinds een tijd samen met de ex-vrouw van Betin A. De verdachte werd in 2017 al eens veroordeeld tot een straf met uitstel voor partnergeweld tegen zijn toenmalige vrouw. Destijds waren A. en de moeder van zijn twee kinderen nog een koppel en woonden ze op een appartement op de Waterbaan, vlak bij de plek waar Ismet Osmanaj dus vermoord werd.

Op dinsdag 18 april worden de twaalf juryleden voor het assisenproces gekozen. Drie dagen later, op vrijdag 21 april, gaat de inhoudelijke behandeling van het assisenproces van start.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners